En meg azt olvastam a Facebook-on, h Orbàn azt mondta volna: "ellenforradalom" készül. (?) Csak nem cigànyok szervezik ???
Ez még viccnek is rossz.
Egyébként tartsuk vissza magunkat, mert ez a topik végül is a franciàkrol kell h szoljon. Ha nem vigyàzunk, szò nélkül kitiltanak bennünket örökre, topikrombolàs vàdjàval (mint ahogy tették "Alpesi sassal", aki a legjobb baràtom volt). :(
Térjünk vissza Franciaorszàgba. Tudja valaki, h meddig tart még a "ramadan" ? Màr kezdem unni. Egy HLM-ben lakom és a szemben lévô hàztömbökben elég sok észak-afrikai lakik. Nyàri idôszakban mindig nehezebb toleràlni a hangoskodàsaikat, de most még ràadàsul "ramadanoznak" is. Ha valaki nem tudnà, tàjékoztatàsul: ez az islam-nak a legfontosabb szokàsa, ami szerint nappal nem szabad enni egy falatot sem és inni egy korty vizet sem, csak amikor a nap lemegy; akkor viszont bepotoljàk és éjjel élik vilàgukat. Làt valaki ebben a szokàsban valami ràciòt ? Mert én nem. A böjt maga több vallàsban is létezik és vallàs nélkül is szoktàk csinàlni az emberek pl. tél végén, h kitisztitsàk szervezetüket, de ilyenkor pontosan, h vizet sokat kell inni, hogy kimossa a mérgeket szervezetünkbôl. De ahogy a muszlimok csinàljàk, annak semmi értelme ! Mit ér a nappali böjtölés (viz nélkül!) ha éjjel meg telezabàljàk magukat? Aki ezt kitalàlta nem volt valami bölcs. (Vagy én nem tudom csak, mire hasznàl ez ?)
Namàrmost, ma reggel azért ültem a gép elé, h elpanaszoljam: éjjel 1-kor még nem tudtam aludni az arab szomszédok miatt, akik mivel jò idô van, kitelepedtek a hàztömbök elé, hogy ott menjen az eszem-iszom, nagy hangoskodàsok közepette. Mit is szàmit ezeknek, h egyesek màsnap dolgozni mennek és aludni szeretnének ! A "ramadanozòk" munkateljesitményét is megnézném közelebbrôl! Aki egész nap nem eszik, nem iszik (ebben a hôségben) az csak ténferegni tud a munkahelyen, dolgozni nem sokat. :(