Nem tudjátok, hogy a szauna bérlet ára benne van a DKV havibérlet árában, vagy fáradjak be az ügyfélszolgálathoz, hogy külön megvásároljam?
Irónia OFF.
Először is elnézést kérek mindenkitől, hogy csak panaszkodni járok ide!
Azért felháborítónak tartom, hogy ezeken a „járműveken” nincs egy nyitható ablak sem. Azért a kedves „fizető utas” elvárhatná, hogy lehessen egy kis friss levegőt beengedni főleg akkor, ha egy-két utastárs elenged egy „galambot”. A mostani idő nem indokolja a légkondicionálót (ahogy nincs is bekapcsolva), de jó lenne ha legalább az ablakok nem lennének lezárva. Tudom, a kedves DKV vezetők véletlenül se vetődnek egy járatukra sem, így nem tudják első kézből megtapasztalni, hogy mennyire büdös, meleg, rossz levegő van a járataikon.
A másik fő problémám, hogy a buszok nincsenek takarítva. Egyik-másik olyan mocskos, mint amelyiket „születése” óta nem töröltek át legalább egyszer. Ma is korom fekete lett a kezem, pedig pár másodpercre támaszkodtam meg az egyik csuklós harmónikájánál. De ugyanez a helyzet az összes dobogóval, egybefüggő koszréteg uralja őket.
A menetrendek a rossz vicc kategóriába tartoznak. 31-es járat 20 percenként jár hétvégén??? Mi van? 20 perc alatt gyalog eljutok a Plázától a Malomparkig! Ez Debrecen legforgalmasabb járata? 20 perces követéssel? Normálisak ezek? Ráadásul a napközbeni követési idő is borzasztó. Én még emlékszem a 3 perces követésre. Nem volt kérdés, hogy várjak a buszra, mert tudtam hogy hamarosan jön. Itt meg elment, vagy nem ment el? Elérem-e a másik buszt, ha erre várok, vagy 6400Ft-ért sétáljam végig a várost, mert nem biztos, hogy jön, és elérem a csatlakozást?
A másik fő gond, hogy a járművek „vonatoznak”. Egyszerre megy el az összes egy irányba járó busz, majd 10-15 percig semmi! De a legszebb: 11-es és 43-as járat. 2 percen belül elmegy mindkét busz, majd egy óráig semmi nem jön! (Hétvége.) Ezért vegyek bérletet? Ha a Kenézy-ből el akarok jutni az OTI-ig (Kölcsey központ), akkor egy óra alatt (na jó, 55 perc alatt) fél lábon ugrálva megteszem oda-vissza az utat! Minek várjak a koszos, büdös járatra? Ezért vegyek jegyet, vagy bérletet?
Amelyik idióta kitalálta ezt a pontosan indulunk a megállóból esztelenséget, az sem utazott még busszal. A busz minden második megállóban percekig állt (nem vicc, mértem), a főúton 30-al ment, én meg majd felrobbantam a méregtől, látva hogy az összes csatlakozás az orrom előtt megy el! Ha már kitalálják ezt a baromságot, akkor lesznek szívesek a járművezetőt nem a csúcsidőben „mért” követési idő betartására kötelezni, hanem –tudom nagyon nehéz – alkalmazkodni a forgalomhoz!
És olyan menetrendet készíteni, amely utasbarát! Nem vicces egy 4-5km-es utat másfél-két óra alatt megtenni, mert a csatlakozás elmegy az ember orra előtt, a következő meg 20-30-60 perc múlva jön. Nem hiszem el, hogy nincs egy hozzáértő, „tökös” legény a vállalatnál, aki kiállna egy-egy forgalmasabb csomópontra, és látná mennyire esztelenül közlekednek a járműveik. Ideje lenne felébredniük, és normálisan megoldani a közlekedést ebben a városban, mert ez így egy nagy nulla!
Ha ez az „utasorientált közösségi közlekedés” a DKV-nál, akkor inkább nem kérek belőle, jöjjön vissza a Hajdú Volán minél hamarabb!