Üdv Urak és először is riszpekt!
Ennyi gépmániás és a gazdálkodás iránt elkötelezett magyar embert rég láttam! Türelmesen végigolvastam a fórumot (két estémbe tellett ;-)), le a kalappal a sok törzstag és itt írogató gépépítő előtt, az önzetlen hozzáállás meg tisztelendő napjainkban, nagyon nagy kincs!
Jómagam is imádom a vasakat, agrármérnök lévén. A cégnél, ahol dolgozom, a méretet tekintve nagyvasakkal gazdálkodunk (MTZ 82, JD 8200, 6620 és munkagépeik), de van az aprómunkákra azért Rába 15, TZ-4-K és újabb, Pasquali kistraktor is néhány. Vettem egy 3000 m2 körüli zártkertet és ehhez kell majd talajmunkát végeznem, vegyszereznem (szőlő, gyümölcsfák, gyep). Egy egytengelyes trakit akarok venni, ismerősnek van egy Robi 250 T eladó ekével, kultivátorral, utánfutóval és vegyszerezővel. Olyan tizen-húszéves a gép, nem volt agyonkínozva, de elég ütött kopott, benzincsövek cserére szorulnak, műanyagok, gázkar, bowdenek szintén, a gumik még nagyon jó állapotúak. Jövhéten szemlézem a cuccot, meghallgatjuk a motort, járatjuk stb. Mennyit ajánljak az eladónak a fentiekért szerintetek?