A fagyasztott gyümölcsből éppúgy készíthető lekvár is, szörp is, mint a frissből. Többünknél van úgy, hogy a nem egyszerre érő gyümölcsök bevárják szépen egymást a fagyóban.
Az, hogy mióta van lefagyasztva tökmindegy. -18 fokon maga a gyümölcs sem tudja. :))))
Csak egy tipp, én ezt tenném:
Edényben lecukrozva (natrium bezoáttal tartósítva persze) kevergetném pár napig, aztán a leszedni a levét szörpnek, a visszamaradt gyümölcshús nagyon finom habarva gyümilevesnek, de ha leturmixolod kész a lekvár a palacsintába, sütibe. Ha 1-2 napon belül felhasználod, nyugodtan kihagyható a tartósítószer. Az csak akkor kell, ha hosszabb távon kell eltárolni, de ez már úgyis a fagyóban van.
Télen szoktam ilyet, amikor már nagyon friss gyümölcsre vágyunk.