gomba2008 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 279

A fagyasztott gyümölcsből éppúgy készíthető lekvár is, szörp is, mint a frissből. Többünknél van úgy, hogy a nem egyszerre érő gyümölcsök bevárják szépen egymást a fagyóban.

Az, hogy mióta van lefagyasztva tökmindegy. -18 fokon maga a gyümölcs sem tudja. :))))

 

Csak egy tipp, én ezt tenném:

 

Edényben lecukrozva (natrium bezoáttal tartósítva persze) kevergetném pár napig, aztán a leszedni a levét szörpnek, a visszamaradt gyümölcshús nagyon finom habarva gyümilevesnek, de ha leturmixolod kész a lekvár a palacsintába, sütibe. Ha 1-2 napon belül felhasználod, nyugodtan kihagyható a tartósítószer. Az csak akkor kell, ha hosszabb távon kell eltárolni, de ez már úgyis a fagyóban van.

Télen szoktam ilyet, amikor már nagyon friss gyümölcsre vágyunk.

 

 

Előzmény: Lexus gs 300 (271)