örökkéúton Creative Commons License 2012.07.19 0 0 1395

való igaz, a terasz amúgy üvegteteje miatt elég sok napfény 'felfogódik', de azzal együtt szinte teljes napot kap. déli fekvésű a helye, amire pedig kérdeztél, egy nagyon enyhén lejtős területen áll a házunk, s a legmélyebb pontja sezrintem nem sokkal van lejjebb mint mi. szóval ez sajnos nem erős hegyoldal, így a takarás szükséges. mint írtam, a környéken fügefáról nem tudok, amikről tudok, valamelyest távolabb, azok jó része tövig kifagyott az előző télen, így tulajdonosaik max. az új hajtásokban bízhatnak. nos, ezért takarom én is, amúgy az nagyon vicces, mert minimum egy fél napos meló :) de minden éven megköszöni :)))

e növényt a keszthelyi semmelweis úti kertészetben vásároltam négy éve, alig fél méteres volt akkor, és sajnos nem tudom milyen fajta. csak annyit, hogy nagyon finom :)

még annyit, hogy decemberben voltam a Bussay birtokon kóstolón, fú de jól sikerült ;) és akkor mondta Laci bácsi, hogy majd jöjjek el és kérhetek egy vesszőt valamelyikről, de hát erre még nem került sor :( de majd!

Előzmény: ninovarga (1394)