kanyarpok Creative Commons License 2012.07.15 0 0 5215

Köszönöm a kimerítő infot.

Nem is reméltem a rossz kezdés után.

A leradírozás is ügyes, de én nem utazom rendszeresen ugyanazon a vonalon. Azt sem tudom, hogy a leradírozott jegy meddig lenne felhasználható. Mert kb. negyed évente járhatnék ugyanarra, ha úgy jön össze. Calaiba szoktam befutni, és ott nem lehet stoppal kijutnia városból. Egyébként stoppal nincs gond. Profin és egyszerűen meg szoktam oldani.

Inkább a jegy nélkülit próbálnám meg.

Sajnos nekem nincs magyar személyi igazolványom, csak magyar útlevelem. Pár éve lettem francia. :-(

Az a kérdés maradt még függőben, hogyha magyar útlevelet mutatok és mondjuk benyögök egy magyarországi általam ténylegesen lakott lakáscímet akkor magyarba is elküldik a büntit? 

Vagy csak ha kiderítik a francia címemet, ami az aktuális mert magyarországon nincs is címem. Megtalálják a francia útlevelet, amibe ugye meg benne van.

Ha meg bekamuzok egy magyar kamu címet akkor nem számít az hatóság félrevezetésének, vagy legalább is okirathamisításnak?

Különösen ha lekap a francia rendőr a vonatról.

Akkor kiderülhet, hogy van francia lakcímem bejelentve nem? Valami laza megoldás kéne, mert tényleg csak néha utazom vonaton és nem állok valami jól.

Egyébként van valami rendszer abban, hogy a kalauz mikor sétikál és mikor ellenőriz?

Talán még legszerencsésebb lenne ha leszállítana.

Egy magyar csövi egyszer azt tanácsolta, hogy mondjam azt hogy Marokkóba utazok hosszú távra, erre őt mindig levágták a vonatról.

Jó poén lehetett a magyarul beszélő kalauz.

Várom a hiánypótló válaszokat és bocsi ha valakit megbotránkoztatok.

Még egyszer köszi.

Előzmény: tea0002 (5213)