kanyarpok Creative Commons License 2012.07.15 0 0 5207

Üdv Mindenkinek!

Kérdésem volna. Van aki ismeri a TGV menetjegykezelési rendszerét?

Ugyanis 1-2 alkalommal megtörtént, hogy nem volt annyi pénz a zsebemben, hogy TGV-re váltsak jegyet, a hagyományos vonat pedig jó kis kibaszós tüöbbszöri átszálós lehetőséggel ment párizsba, ráadásul jó nagy várakozásokkal.

Egyszer mentem Párizsból Nice irányában és a kalauz csak valahol alig a célállomás előtt jött ellenőrizni.

Máskor meg amikor megvettem a jegyet és le is komposztáltam, egyszerüen csak elballagott mindenki mellett. Megint máskor meg Calais -ból jőve megint  jól kifizettem vagy 50-70 eurót, aztán megint semmi ellenőrzés.

Nagy a kisértés hogy költségtakarékos módon ne vegyek legközelebb jegyet.

Ha magyar útlevelet mutatok a kalauznak, akkor megelékszik a következő megállónál a leszállításommal, vagy lesz elküldött bünti is?? És az mennyi?

Vagy kiderül hogy francia lakhelyem és útlevelem is van?

Ha mégis ellenőriznek akkor mit  célszerű mondani ebben az esetben.

No és mi a jelentősége a komposztálásnak, mert azt írták valahol, hogy ha nem tudom komposztálni akkor a legelső alkalommal jelezni kell a klalauznak.

Alapvetően autóstoppal utazom, de vannak olyan városok ahol olyan bonyolult autópálya rendszer van, hogy egyszerűen nincs honnan indulni, és általában pont akkor nincs elég pénz a zsebemben.

Ha lehet nem kioktatást várok, mert én is tudom mi az a jogkövető magatartás, de  a szükség törvényt bont.