van pár étel, amit magam kisérleteztem ki, jó néhány év alatt.
ma már nincs "elrontott" beálltak az arányok.
lehet, ez csak újabb felfedezett spanyolviasz.
pl, ezt én omlettnek hívom.
nagyon kiadós, és olcsó, nem beszélve arról, oy váltpzatosan lehet elkészíteni.
ami van a kertben, az mind mehet bele mint valami ragu, vagy töltelék,
az elkészítése nagyon egyszerú, --én az 1 edényes dolgok híve vagyok.
azaz itt pl. egy serpenyő kell, ami nem baj ha nem tapadós. ( ha tapadós, akkor több zsíradék kell bele.)
a mai vacsoráról miközben készítettem csináltam fotókat is.
1 adaghoz felasználtam 3 kicsi tojást
3 teáskanál tejfel--púpos :)
3 teáskanál finom liszt-- enyhén csapott--
só, stb-- bors-- ami éppen megy a töltelékhez.
én most 1 adagra 3 -4 dkg sonka laskára vágva, 1 szép nagy erős paprika, karikára, kicsit megsütöm, óvatosan kiszedem, hogy a zsír, vagy olaj benne maradjon a serpenyőbe,
majd félreteszem,
a tojásokat a liszttel, tejföllel, sóval, stb jól összekeverem, és a serpenyőbe öntön.
és most jön a lényeg, közepesnél gyengébb lángon, fedő alatt sütöm, és nem piszkálom.
mindenki olyan keményre süti, ahogy szereti, és inkább puhábbra sütöm.
falapáttal óvatosan megemelgetem, il. a tányérra csúsztatom.
megtöltöm a raguval, majd a két szélét behajtom , és megfordítom, hogy alul legyenek a behajtások. de maradhat fordítás nélkül is, ugyan is ezt kézzel kell csinálni, na ezt én se szeretem.
mehet mellé valami saláta.
nálam most a céklák nőttek htalmasra, és párat megcsináltam.
uszonéveseknek, lehet sültkrumplit, vagy más pl. krumpli pürét, stb is mellé tenni.
nekünk elég a saláta.
nagyon fimon, és gyors kaja. elkészítési idő kb 15-20 perc.
egy dolog, hogy mindenkinek külön kell megsütni, a tojásokat mind be keverni, és merő kanállal adagolni a sütéshez mint a palacsintát.
van egy édes változata is.
egyébként ha nem raguval csinálom, lehet a tojásba bekeverni a zöldségeket, akkor egy kicsit vastagabb lesz, de úgy is finom.
nem hagyja betenni a többit, majd külön elküldöm