Kedves Krisz 19!
Nem hinném, hogy az Ön dolga lenne megítélni, hogy nekem van-e gyermekem, illetve ezzel kapcsolatban olyan kijelentéseket tenni, hogy "jobb is így" (ha nincs), szerintem ez szimplán csak p@raszt jellemre vall, bárki is mond ilyet, bárkinek. :)
Én mindenesetre nem fogok senkit sértegetni.
Gondolom feltűnt, hogy "nem teljesen" komoly hangvételben íródott a hozzászólásom sem.
Még mindig úgy gondolom, hogy a társasházak (többnyire) kényszerű velejárója a többi lakó időnkénti zajkeltése, nekem legalábbis mindenhol ez volt a tapasztalatom, kivéve, igen, a kertvárosban. Szerintem, mivel ez egy társasház, egy-egy házibuli belefér, és nyilván én sem arra gondoltam, amikor valaki(k)nél mindennapossá válik a zavaró hangoskodás, olyankor az ember kihívja a rendőrt. Azonban egyéb esetekben szerintem megillet minden lakót némi tolerancia, ha már társasház, ami pedig nem "meghunyászkodás" az én fogalomtáramban.
Megjegyzem, az, hogy az egyetemisták/fiatalok buliznak, nem feltétlen "gátlástalankodás", szerintem egyszerűen csak más az életvitelük. Nem mindenkinek ugyanazok az igényeik, ha kikapcsolódásról van szó.
A kisgyerekesek zajkeltésével kapcsolatban; például, ha valaki az átlagostól eltérő munkarendben dolgozik, lehet, hogy őt a gyerekek nappali hangoskodása zavarja.
A MÁV-val kapcsolatban; ha a síneket most akarnák ideépíteni, a lakók nyilván teljesen jogosan léphetnének fel ellene, azonban a sínek itt voltak már jóval a társasház megépülte előtt is, és nem nagyon értem, hogy miért kell ebből gondot csinálni a beköltözés után, utólag, lévén, hogy szerintem még mindig jogos a kijelentés, hogy az emberek bizonyos szempontok szerint választanak lakóterületet, másrészt pedig szerintem emberek sokasága él országszerte vasúti sínek mentén, felvállalva és elviselve azt.
És még mindig állítom, hogy nagyon sok, főleg családos ismerősöm nem véletlenül költözött ki a kertvárosi részekbe, szerintem ebben semmi felháborító vagy meglepő nincs. Nyugalomra és csendre vágytak, és most elégedettek.
A hasonlata pedig elég stílustalan volt. :)