Krisz_19 Creative Commons License 2012.07.14 0 0 1938

Kedves pobgabb!

A hozzászólásából ítélve Ön az alábbi kategóriák valamelyikébe vagy akár tetszőleges kombinációjába tartozik:
- MÁV alkalmazott (esetleg részvényes?),
- házibulikat tartó egyetemista/főiskolás,
- egy határtalan türelemmel bíró, mindig meghunyászkodó ember,
- süket.
Akármelyik is, az biztos, hogy nincsen gyereke, de jobb is így. Ezért nyilván nem tudja, hogy a pici gyerekek nem feltétlen értik meg, ha rájuk szólnak, hogy halkabban legyenek, így időnként elkerülhetetlen, hogy némi kiabálással, sikítással zajt keltenek. Fel akar lépni ellenük? Mit tesz? Kizárat minket az egyébként minket ugyanúgy megillető belső kertből? Ha már itt tartunk, a lakópark mellett lévő kisjátszótérről és sportpályákról is elzavarja a gyerekeket/embereket? Vagy kihívja rájuk a rendőrséget? Megsúgom, nem fog sok sikerrel járni.
Azonban van egy apró, de nem elhanyagolható különbség a gyerekek és a zajongó házibulizók között. Az tudniillik, hogy míg a gyerekek fényes nappal keltenek zajt (együtt a forgalom zajával - kis kontraszt), addig a házibulizók akkor ordibálnak és bömböltetnek zenét, amikor egyébként csend van (nagyon nagy kontraszt) és az átlag emberek 90-95%-a aludni szeretne! Ja, és még egy, létezik olyan is, hogy csendrendelet, vagyis este 10 után kérésre a rendőrök kijönnek egyszer, majd mégegyszer, de már 30 ezres csekkel (másfél hete volt legutóbb ilyen a hathatós közreműködésünkkel).
Szóval nekem ne vesse a szememre senki, hogy miért emelem fel a szavam, én nem az a típus vagyok, aki meghunyászkodok, mint egy bólogatós kiskutya. Ha legközelebb a rendbontók miatt a családom vagy én megint felébredünk, vagy nem tudunk elaludni, én gondolkozás nélkül újra kihívom a rendőrséget, mert igenis van hatása. És mindenkit bátorítok arra, hogy ezt tegye meg. Akiknek egyszer már szóltam vagy kihívtam hozzájuk a rendőröket, másodszorra már nagyon ritkán fordult elő náluk az eset.
Nyilván nem voltam olyan naiv, hogy azt hittem, hogy ideköltözöm, és mindig teljes csend lesz. Tudtam, hogy közel vannak az egyetemek, sok lesz az albérlő; én is voltam egyetemista, bár nem az a gátlástalan fajta, mint itt néhányan. De tisztában vagyok a jogaimmal (pl. éjszakai nyugalomhoz való jog), amit kész is vagyok gyakorolni. Nem Önnek kell éjszaka órákat visszaaltatni a gyereket, miután felébredt a rendbontók zajára, és utána még másnap a munkahelyen is helytállni.
És ne nevettessen, de nem fogok kiköltözni Rákosborzasztóra vagy az agglomerációba, hogy a szomszéd kutyaugatását hallgassam, és a fél életemet utazással töltsem el. Azt az időt inkább a családommal töltöm. De persze kinek mi a fontos.

A hozzászólásáról összességében egy mondás jutott eszembe, amit nyilván üzenni akart, csak nem akart ilyen formában leírni: "Aki k.rvának megy, ne sírjon, ha b.sszák!" Nos, ebben az analógiában a Mandarin Kert a bordélyház. Lehet, hogy Ön k.rvának ment azzal, hogy ideköltözött, csak az a különbség, hogy én nem hagyom, hogy b.sszanak!

Üdv.

Előzmény: pobqabb (1924)