atandi Creative Commons License 2012.07.10 0 0 233

A savanyúság nem veszi át a műa vödör ízét, azaz nem tudhatom, mert a vödröt még sose kóstoltam. A savanyú viszont ízlett belőle eddig még mindig. Én épp most fogadtam meg, hogy több kisebb vödörben csinálom. Egyrészt az egyikbe megy savanyú, a másikba nem, a harmadikba merészelek egy kis almát is tenni(még nem tudom, hogy), továbbá tegnapra megforrt az egyik adagom...még sose fordult elő, így nyilván elnyegléskedtem valamit, belenyúltam úgy kézzel, ahogy nem kellett volna vagy mittomén esetleg valamit nem rendesen mostam meg, nem tudom. A másik vödör(a lé közös adagban készült, csak a  10  liter vizes adag túl sok lett a (..asszem...) 16 l-es diszp. vödörhöz. Szóval nem a lében volt a hiba, hanem a belenyúlkálásban valószínűleg. Úgyhogy holnap csinálok másik 2 kisebb vödörrel. Télen is egyszerűbb lesz behozni egy kisebb vödröt a benti kis-spájzba.

Szilvalekvár: nem macerásabb, mint a sárgabarackkal , ennek a cacanska lepotice-fajtának könnyen lejön a bőre. DE ez csak érdekesség-mennyiségben készült-és persze kísérletnek, 3 üveggel. (nem fogy nálunk sok lekvár, kivéve a sárgabarackot, de aztmeg csak én adhatom ki a spájzból, szgorú számadású nyomtatványon, különben a fiúk pár hét alatt felfalnák...

Előzmény: Törölt nick (231)