Teljesen egyet értek veled abban, amit írsz és ha jól látom te is úgy vagy mint én, hogy el se jöttél volna ha teheted.
(ami Radnótit illeti, szerintem nem jól kérdezed, mert nem Radnótit kell szeretni egy hazafinak, hanem Magyarországot).
Annyira értelmetlen, hogy ez a fórum már megint nem arról szól, hogy hogyan éljünk magyarként - együtt, összefogva - Franciaországban, hanem arról, hogy ki a nagyobb magyar és a ki az aki nem.
Az Apeh-hez csak annyit, hogy a hatályos törvények és jogszabályok szerint, az aki 183 napnál többet tölt egy adott EU-s tagországban, ott kötelese személyi jövedelem adót fizetni (kiküldetés esetén, ha a magyar munkaadónál vagy bejelentve tb-t, nyugdíjjárulékot stb 2 évig fizethet az állandó lakcímén - eredeti állampolgársága szerint, csak utána köteles átjelentkezni). Viszont ameddig van magyar állandó lakcímed, addig a Magyarországi jövedelemedet (pl a magyar lakás kiadása után, vagy a magyar lakcímmel nyitott értékpapírszámla, vagy magyarországi cégből osztalék, stb) Magyarországon kell bevallanod. Ha nincs magyar lakcímed, akkor mindent itt. Ja a jelenlegi szabályok szerint elszámolhatod a lakás kiadással szemben az itteni lakásbérleti djíad, ha van róla számlád (de ehhez lehet, hogy kell EUs- adószám, hülyén fogalmaz a jogszabály)
Ezeknél sokkal érdekesebb, hogy az újak figyelmbe ajánlom a Július 13-án esti tűzoltó bulikat. Ha jól tudom, minden tűzoltó állomáson lesz, a 14-i előtti este buli, ahol van zene, és általában lájtosabb étel/ital. Mi voltunk a múltkor és nagyon jó hangulat volt.
Aztán ha teheted (Toulous-iak hátrányban) érdemes megnézni a Champ-Elysees-n a felvonulást egyszer. Aki emlékszik még rá milyen volt a November 7-i dísszemle/Sakál napja/Taxi tudja miről beszélek:-) KOmolyra fordítva, szerintem hozzátartozika francia kultúrához, mint a sajt és a bor.