Kedves Palmeiras!
Köszönöm reagálásodat, de közben megérdeklődtem én is a helyi Önkormányzatnál ezt az igen zavaros ingatlanadó ügyet és az alábbi tájékoztatást kaptam (dőlt betűs beszúrás: pontosítás) Szerintem másoknak is hasznos lehet.
"A jelenleg hatályos építmény- és telekadóról szóló 41/2010./XII.20./ XI.ÖK sz. rendelet (továbbiakban rendelet) 5.§ (1) bekezdés értelmében adóköteles az Önkormányzat illetékességi területén lévő építmények közül a lakás és a nem lakás céljára szolgáló épület, épületrész.
2013. január 1-től lép életbe a rendelet 7.§ g) pontja, mely a lakásként használt ingatlanok adóztatását, (pontosabban adómentességét) állandó lakóhelyhez - nem magánszemély esetén székhelyhez - köti. (tehát ha ott a cég székhelye, adómentes; magánszemély tulajdonában lévő lakások után eddig nem kellett adózni, mert kétszer is elhalasztották) A rendelet megtekinthető a www.ujbuda.hu honlapon.
A gépkocsitároló nem lakásként használt ingatlan (céges tulajdonos esetén) adóköteles, de magánszemély esetében adómentes.
Tájékoztatom, hogy a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának Képviselő-testülete minden év decemberében tárgyalja a helyi adó rendelet esetleges változtatásait.
Amennyiben további információra lenne szüksége a 37-24-573-as telefonszámon érdeklődhet ügyintézőinktől."