Törölt nick Creative Commons License 2012.07.07 0 0 24669

Alapvetően nem spanyolviasz ez sem, csak pár dolgot kell kerülni: gabonafélék (a glutén káros hatása miatt), tejtermékek (ez nekünk nem okozhat nagy gondot), valamint cukor, rizs és krumpli.

Januártól áprilisig ezt sikerült is elég következetesen csinálnom: szárnyas húsokat meg zöldséget, gyümölcsöt ettem, akkor még sütögettem itthon kenyeret is gesztenyelisztből, meg lenmag és szezámmag őrleményből, de ezzel mára teljesen felhagytam, mert már nem kívánom a kenyeret. A tejtermékről annyira nem sikerült 100%-osan leszokmom: a kűvé még mindig tejjel a legjobb :)

Cukortól könnyen megszabadultam: helyette nyírfacukrot használok. Krumpli, risz mind helyettesíthető zöldséggel. Persze tisztában vagyok azzal is, hogy sok készétel tartalmazza még a fentieket, de azért igyekszem olyan helyen olyat kajálni, ami még belefér.

Őszintén szólva én is csak ámulok azon, milyen könnyű volt eljutni ide. Mostanra annyira jól beállt az anyagcserém, hogy már nem halmozom fel a felesleges zsírokat, hanem a sajátomat égetem. :)

Aki csak a fogyás miatt szeretné megpróbálni, csak ajánlani tudom. Aki a bélproblémái miatt, az is csak nyerhet vele, és komolyan nem hinném, hogy egészségügyi kockázata lenne.

Előzmény: Zecez (24667)