gomba2008 Creative Commons License 2012.07.07 0 0 204

Korog a gyomrom míg olvasom. 

De nincs az az isten, hogy begyújtsam a sütőt! :))) Télire eltárazom a receptet, meg hozzá a fagyóba a megdinsztelt cukkinit. :)))

Tegnap ribizliszüret volt, 3-3 kilót sikerült letarolni a pirosból is, a feketéből is. Kaptak a nyakukba ugyanennyi cukrot, nátrium benzoátot, és most a konyhaasztalon várnak sorukra a szintén lecukrozott kajszival együtt.

A kajszit csak simán beüvegezem, a ribizliket leturmixolom, és kész a lekvár. Áfonyás képeket csináltam valamelyik nap, majd otthonról felteszem. 4 éves bokrok. Egy tejfölös kisvödörrel van a fagyóban, van már belőle lekvár is, és még mindíg nincs leszedve az összes. Nagyon szeretem minden formájában. 

A héten piacjárat volt, kajszibarack beszerzés okán. Megnéztem a gyümölcsök árait, és elszörnyülködtem. A málna/ribizli 2 ezer körül van. No nem egy mázsa, csupán egy kiló!!!  Gondolom a szeder is hasonló áron lesz. Még szerencse, hogy csak le kell szednem, mert ennyit nem adnék érte. A szeder is jónak ígérkezik, rengeteg van rajta, neki nagyon jó a száraz időjárás, nem penészedik rá a szárára. 

Ez az nyár a lekvárgyártás jegyében telik. Tavaly 30 üveg kevés volt, idén többet kell csinálni. Míg van miből.

Van még fekete berkenyém, pár hét és beérik. Eddíg még csak annyi volt rajta, amit megettünk, vagy a faygóból bedobáltuk télen gyümölcslevesbe. Idén kipróbálom lekvárnak. Nekem nagyon ízlik, a családnak nem annyira. Kellemesen fanyar íze van, jó nasizni a nyári melegben.

Előzmény: zsebi41 (191)