Fulladjon meg az Index, egy félórán át írt válaszomat nem küldte el...
Erre kaptam tőle egy kioktatást, hogy „ezzel én mit kezdjek”, amire a válaszom sem késlelkedett, hogy „talán jelezni kellene a szerviznek, hogy el tudják hárítani a hibát”, mire egy elmormogott „köszönöm, hogy észrevette” következett válaszul.
Nos, az is valami, hogy megköszönte, és nem hajtott el a [CENSORED]. Én egy éve jeleztem kb, hogy néhány szóló Alfa kapaszkodója rozsdás, és hámlik róla a festék. Idén először láttam olyat, hogy valamelyik újra van festve - a maga módján.
A két szolgáltató közötti különbség számomra ezen a napon Grand Canyon-i mértékeket öltött köszönhetően a járművezetőik hozzáállásának.
Itt speciel nem a szolgáltató a ludas. Amikor a Volán vitte a halyi buszközlekedést, ugyanígy voltak balhék még nekem is; egyszer az edző felszerelésemben maradt a bérletem, és jegyet akartam vásárolni. A Nagyállomáson történt, szintén 31-esen, a DUD-996-on. A sofőr - aki a barátnőjével trécselt - elvette a jegy árát, majd elindult. Félénken megkérdeztem a Centrum körül, hogy nem kapok-e jegyet. A sofőr nekiállt ordítani, egészen a Doberdóig az anyámat emlegette. Pedig nem hiszem, hogy én hibáztam volna.
Ellenben a fiatalabb sofőröknél azt látom, hogy sokkal emberbarátabbak, nem veszik tehernek a munkát, és kijönnek az utasokkal.
Ez nem a kor hibája; aki korábban kezdte a munkát (a rendszerváltás környékén), más szempontok szerint tanult, nem adtak annyit az ember-sofőr kapcsolatra.
Ugyanezt látom a saját szakmámban (eü-szociális). A tapasztalt dolgozók engem néznek hülyének, mert barátságos vagyok a kliensekkel, nem nézek át rajtuk, mint "kéne".
Természetesen ez nem általánosítás, idősebb DKV-sofőrrel is szórakoztam már nagyon jól. Másokon viszont nagyon látszik a fásultság. A fórumon belül is megfigyelhetőek a különbségek.