atosmaximus Creative Commons License 2012.07.06 0 0 44

Helló Hunok!
2012 áprilisában ismét INGYEN látogattuk meg PLITVICEI TAVAKat, ahol a felnőtt jegy még mindig meglehetősen magas áru, 15 EUR volt. Ezért megint megosztom, hogy hogyan lehet ingyen bemenni, és végigsétálni a parkon sétahajó és a parkbusz használata nélkül. 

térkép: 

(nagy mérethez kétszer kattints a képre lassan egymás után)

Szóval parkolj le a park északi bejáratnál (1-es bejárat. A csatolt linken található térképen az északi irány jobbra van!) a kocsiddal (kb 1 EUR/óra). 

Ha a parkolásért sem akarsz fizetni, akkor indulj el a 1-es parkolóból vissza északra és fordulj be rögtön az első jobbra eső utcába és a KRESZ szerint a saroktól 5méterre parkolhatsz is a megállni tilos tábláig. Ha ez a 4-5 hely tele lenne (kb GPS 44.90849 15.61168, akkor haladj tovább ezen az úton és a házak közt simán le tudsz parkolni.

BEJUTÁS (3db):
1.) Gyalog indulj el a főút mellett dél fele (balra van ha nem használod a gyalogos hidat) az út jobb oldalán, majd pár száz méter után térj rá az autóút melletti, azzal kb 10 méterrel párhuzamosan haladó parki sétányra. 
Ezzel már meg is érkeztél.

2.) Gyalog indulj el az 1-es parkoló déli részéből egy kitaposott ösvényen dél felé a műúttal párhuzamosan. pár száz méter után az ösvény kivezet a műúthoz, keresztezi azt és már meg is érkeztél a parkba.

3.) Van egy harmadik bejutási módszer félősebbeknek, korán- vagy későn kelőknek, ami pedig annyi, hogy besétálsz bármelyik főbejáraton nyitás előtt pl reggel 6-kor vagy zárás után kb este 6 (nyáron 10-ig van világos :-)

Én már 3-szor voltam a parkban, sosem kérték a jegyeket a bent sétálóktól, de ha kérték volna akkor sem ijedtem volna meg.
jó szórakozást.
amax

kérdés? (email cimem a csatolt kép sarkában)

ajánlom még, hogy vizet vigyetek magatokkal a parkba, mert bent az is horror áron van, hacsak nem töltöd fel a készleteid abban a kevés WC-ben, amit találsz bent.
továbbá vad-kempingeztünk is Horvátországban Velika Goricában (GPS 45.70561 16.05067) és egyéb helyeken...