jó estét Ferkó35,
engedelmeddel, nem értek egyet a felvetéssel! nem, nem és nem!!!
tudom, hogy most sokaknak nem leszek szimpatikus, de oldja meg mindenki a saját maga életét! nekem nem segített soha senki, engem nem támogatott soha senki, soha senki nem spórolt helyettem vagy nekem, soha egy fillért nem kaptam ingyen senkitől, se magánembertől, se az államtól!!!
... amikor pl. Magyarországon dolgoztam, minden hónapban súlyos ezreket fizettem az államnak, ki tudja pontosan milyen adó gyanánt, ők úgy hívták: szakképzési hozzájárulás. aztán amikor szintén az állam arra kötelezett, hogy végezzek el bizonyos iskolát, mert szerintük, ennek hiányában nem végezhetem a munkám, nem vagyok alkalmas vezető beosztásra, én csacska azt gondoltam, jó, persze, én szívesen tanulok, úgy is fizettem ezt a fent említett "izét", akkor most biztos nem kell zsebből fizetnem a teljes tanfolyam díját. de nem így volt. rosszul gondoltam, én naív. bizony az utolsó fillérig ezt is én fizettem, saját magamnak! (persze most mondhatják sokan, mit sír a szám, ha volt miből, de ha nem lett volna...???) amikor pedig megkérdeztem, akkor én miért fizetek minden hónapban komoly összeget ezen címen, mindenki (hivatalban ülők és egyéb illetékes személyek) csak megrántotta a vállát.
és akkor azt már csak fél mondatban említem meg, hogy az iskolában Kádár korabeli könyveket kaptünk, taglalva a KGST piac minden gyönyörűségét... mindezt a 21. században, a kapitalizmus és a piacgazdaság közepén!!! de a tanárok előtt le a kalappal és hálás köszönet, ők tényleg szenzációsak voltak. írom ezt komoly tapasztalattal, mert sok iskolát és tanfolyamot elvégeztem, így sok tanárt "elfogyasztottam".
másik, szintén magyarországi munkahelyemen, közel 40.000,- Forintot (jól látod, nem ütöttem véletlenül se több nullát) fizettem minden hónapban, "know-how" használat címen. legalább is a bérpapíromon ez szerepelt, mint egyik adónem. fizettem, mert én balga, anno megtanultam valamit, amit aztán a munkám során napi rendszerességgel alkalmaztam, mert kellett. mert a szabály az szabály, a munkában meg pláne. persze a használat célja nem a saját meggazdagodásom volt,...
éveken kereresztül 14 napból 13-at dolgoztam, mert kellet és mert volt rá lehetőségem (persze, hogy a munktörványkönyv szerint ez sok és megengedhetetlen... hm, arra midenki nagyívből...), és ezzel persze esélyem arra, hogy akkor egyről a kettőre jussak. se hétvége, se szabad este, se nyaralás vagy síelés... semmi, csak a munka.
soroljam még? nem teszem, pedig tudnám. tudnék írni ennél durvább hangvételű véleményt, sorolva emberek millióinak felelőtlenségét, meggondolatlan vagy kellő képpen át nem gondolt tetteit, azoknak következményeit és "gyümölcseit"... aztán folytathatnám, a semmi sem büdös csak a munka fejezettel...
persze akinek nem inge, az ne vegye magára!
és ha bárki(k) sértőnek érzi(k) véleményemet, attól, azoktól előre is elnézést kérek.
de gyomorforgatóan felháborít, amikor mások akarják megmondani, hogy az általam megkeresett pénzzel, amiért ÉN dolgoztam meg, amiért ÉN keltem fel minden reggel vagy ÉN feküdtem le hajnalban... mit tegyek, mire költsem, kinek adjam.
szép álmokat mindenkinek!
azt hiszem ma éjjel boxkesztyűben alszom ;-)