daneeca
2012.07.04
|
|
0 0
24655
|
Sziasztok!
6 éves korom óta vagyok Crohn beteg. Most 18 éves vagyok. Elég nehezen diagnosztizáltak. Még pszichológián is voltam, ahol azt mondták, minden tünetem valami pszichológiai gond. Közel egy évtizeden keresztül szedtem Medrolt, és tünetmentes is voltam ez idő alatt. Mikor az orvosom úgy döntött kiköltözik külföldre, hogy ott kamatoztassa tudását, új orvost kaptam aki lecsökkentette a Medrolt nullára és helyette nem adott semmit. 10 év után hirtelen rosszabbodott az állapotom. Szörnyű hasfájások kínoztak. Ekkor döntöttünk úgy, hogy felkeresünk egy pécsi magánklinikát. Az ottani doktornő már jelentősebb szakértelemmel bírt, átvariálta a gyógyszereimet és azóta Budenofalkot is szedek. Ezután rengeteg gondom volt (és még mostanában is van) a gyomorsavammal. A legapróbb dologtól is erőteljes gyomorégésem tud lenni. Az orvos erre felírt Ranitidin-t, naponta 300 mg-ot. Az utóbbi hónapokban kezdtem érezni, hogy fáj a hasam, de ez nem a megszokott tompa crohnos hasfájás. Ez szúró és sokkal feljebb érzem. Azt gyanítom, hogy a gyomrommal lehet valami. Talán a sok gyomorsav már tönkretette, vagy nemtudom. Mit tudtok erre mondani? Van vagy volt valakinek hasonló tapasztalata? |
|