Sziasztok!
Hát újra itt vagyok. Most nem a problémáimról beszélnék, hanem inkább a tapasztalataimról. Persze lehet, hogy menet közben lesznek majd problémáim, ott majd akkor kérdezek.
A hét végén alaposan felderítettem a TV-internet témakört. Egy dologra máris rájöttem, még pedig, hogy a TV-ből nem lesz igazi computer és a computer sem lesz 100 %-os TV. Bár utóbbi inkább közelebb van hozzá.
Amikor még csak kerestem a TV-ket, nem tudtam végig gondolni mindent. Azt hiszem csodákat vártam és valójában csak fél csoda történt. Igaza van startline-nak, mikor azt írta, hogy bizonyos dolgokat csak a gyakorlatban fog fel az ember igazán. Így jártam én is. 3D-s TV-t kerestem. Nagyon szerettem volna térbeli adásokat, filmeket nézni otthon. A reklámok nagyon jók voltak, elhittem, hogy "hazavihetem" a multimozikat. Amikor megtudtam, hogy ezek a TV-k be tudnak lépni egy számítógépes hálózatba, akkor meg kimondottan boldog voltam, hiszen a számítástechnika, az internet az életem. Megint csa igaza van star-hölgynek, ami a gépszíjjat illeti ;-) . Annyira igaz a dolog, hogy nekem ez a szakmám ;-) . Csak, hogy én olyan számítógépeken kezdtem a mókát, amelyek fénykorában sokan közületek még nem is éltek. Néhány kulcsszó, talán még ismerős lesz nektek ;-) : mágnesszalag, lyukszalag, lyukkártya, cserélhető diszk, R-10, R-30, IBM360, ICL, stb. Húha, elkapott a hév úgy, hogy máris leállok, mert szétoffolom a topicot :-) .
Szóval arra számítotam, hogy majd szépen ágyból TV-zek, számítógépezek (csillag, erre azért ügyelj! A computer nagyon ellustíthatja az embert, rabja lehetsz ;-) ). Aztán mikor odajutottam, koppantam egyet. A TV-n nincs billentyűzet, bár ez még nem akkora baj, hiszen SMS-t is küld az ember. Viszon valamit nagyon elrontottak a Sony fejlesztői. Közvetlenül a lefelé nyíl alá tették a HOME(kék) gomgot, amire könnyen rányom az ember, ha vakon, tapogatva használja a távirányítót. Akkor meg aztán kezdhet mindent előről.
Ha már itt tartunk, megmondaná valaki, hogy mit keres, mi a célja a távirányító hátoldalán található kikapcsoló gombnak? Csak azt ne mondjátok, hogy semmi értelme, mert akkor azonnal csalódok a SONY-ban ;-) ! Nagyon nem értek egyet a SONY üzletpolitikájával, hogy például MKV-t azért nem játszik le, hogy inkább vegyék a szintén általuk erre a célra gyártott eszközöket, amely lejátsza. Csak az mkv fájl miatt én biztosan nem fogok semmilyen más kütyüt megvenni a Sonytól.
Most próbáltam ki 2 mkv fájlt. Az egyik egy HD fájl volt és mondhatnám úgy is, hogy természetesen akadt. Tulajdonképpen miért is akadhat egy film? Na, mert ez a jelenség nem új. A "régi világban" is akadt egyik-másik film. Például, mert rossz kodeket használunk. Vagyis inkább nem megfelelőt. Lehet ok például a kevés memória. Vagy a lassú gép (órajel). Ugyanis a TV már megjelenítette az előző adagot, a következő meg még nem érkezett meg. Úgy, mint a CD/DVD íróknál. Csak ilyenkor az író megáll és a CD-DVD-t lehet kidobni. Jut eszembe, kevés memória. Hát a Sony TV-ben nem túl sok lehet. Legalább is a böngészője nem sokat láthat, mert néhány oldal (3-5) beolvasása után kiírja, hogy kevés a memória, csukjak be néhány ablakot. Ja! Tudja valaki, hogy a Sony TV-ben lehet-e böngészőt cserélni? Mert ez az Opera borzasztó! Majd hogy nem használhatatlan. Vagy rosszul használom? Ebben tudna valaki segíteni?
A másik mkv fájl egy 3D-s (a két kép egymás mellett) ismeretterjesztő film volt. Ezzel semmi gond nem volt. Gond nélkül "átjött" és megjelent.
Húha, azt hiszem kicsit sokat írtam, akkor most pihenek. Csillaglánynak( :-) ), zbacskónak köszönöm eddigi kitartó és türelmes segítségét. Ha nem haragszotok, továbbra is számítok rátok. Cserébe amit tudok én is szívesen segítek nektek. Ebben a szakmában soha sem lehet eleget tudni. Ma én kérdezek, holnap te és ez így van jól ;-) .
Üdv: OWO