Juditclara Creative Commons License 2012.07.03 0 0 5070

szép jónapot mindenkinek és szia Robbolito,

földrajzilag majdnem minden stimmel, de hogy villa lenne, meg hogy az enyém... ez túlzás. de megtiszteltetésnek veszem a feltételezést ;-)

azért írom, hogy majdnem, mert jelenleg Carnoles-ben lakom, de a hónap közepén valóban Cap Martin-ba költözöm. de lenne egy kérésem, még mielőtt teljes pontosággal kibarkóbáznád a lakcímem: NE írd be ide, nem szeretném, hogy mindenki számára publikus legyen :-) köszi

komolyan az őszt meg a telet várod? :-O itt a francia riviérán? :-D bár igaz, ami... az elmúlt napokban szokatlanul fullasztó hőség volt. dögnehéz, párás levegővel spékelve.

most mintha viselhetőbb lenne, észak felől sötét felhők próbálnak átbukfencezni a hegyeken, és kellemes szél kavarja a levegőt.

egyébként rám is néznek itt sokan, mint egy bolondra, amikor arról csevegünk, hogy nyár, meleg, napsütés, tenger, strandolás stb. mert hogy engem a strandolás nem hoz komolyabban lázba, egyéb programmal könyebben elcsábítható vagyok. de ha már az előbb felsoroltak, akkor inkább szívesebben kipróbálnék vmi vizisportot.

de az én nagy szerelmeim a hegyek, a havazás, a síelés... (eme szerelmem mértékét nem ecsetelem, mert regénybe illő, és nem szeretnék sokakat untatni romantikusan szerelmes szavaimmal :-DDD ) talán azért, mert soha nem jut belőle annyi, hogy megunjam :-) de ennek a vidéknek megvan az az előnye, hogy kb. 1 órányi autózás és... síelési lehetőség. na persze télen.

rohanás: köszönöm a baráti óva intést, de ne aggódj, ez csak amolyan csajos, " jaj, hány óra van?, elkések, a  fenébe, hol a nacim, amit fel akartam venni, egyszer az életben előre tudom, hogy melyik ruhát akarom, erre tessék, nem találom :-D " szóval senki nem látta.

viszont most már sokan tudják :-)))

és hogy itt senki nem rohan, hát... max. a motorosok, meg én. ezt nem is könnyű megszoknom, bár biztosan egészségesebb, mint a rohanós, idegeskedős létforma. pl. a szupermarketben a kasszánál még ma is sokszor "felmegy bennem a pumpa", ezt a mértékű lassúságot, szerintem tanítják. de ahogy elnézem a várakozó többieket, én vagyok az egyetlen, akit ez bosszant. 

nagyon szeretnék franciául írni, csevegni, talán azt azért elmondhatom, hogy alapszinten kicsikarok magamból ezt azt... de sajnos ezzel még hadilábon állok, de!!! tegnap este elkezdődőtt a várva várt nyári kurzus:-) 

és hogy mindazt, amit most itt leírtam, leírjam franciául is... hááát. az nem holnap lesz és nem is jövőre. 

de azért ilyenek már mennek, hogy: 

maintenant, j'habite á carnoles, mais je vais déménager en juillet. s'il tu plait, tu ne dis pas mon adresse d'autres personnes. merci

la semaine derniere, il a fait très chaud, aujourd'hui il fait beau, pas très chaud.

J'aime l'été, mais je n'aime pas la plage, mais je voudrais essayer quelqu'un des sports nautiques.  je préfère l'hiver, les montagnes. J'adore faire du ski. j'ai fait de la danse irlandaise et un peu américaine, mais ici, je ne trouve pas d'école de claquettes...

szóval ilyesmik, amik mennek már nekem így vagy úgy, de nem ér kinevetni :-P az van, hogy egyre több mindent megértek, sokszor magamon is meglepődök, hogy mi mindent, de megszerkeszteni egy mondatot, többé kevésbé helyesen, meg aztán el is mondani... de nem adom fel!!! na jó, nem vagyok egy hős típus, néha azért szeretném.