Egy több, mint 6 méteres és egytonna súlyú krokit fogtak a Fülöp-szigeteken, ami új Guiness-rekordnak számít.
http://mno.hu/szines/tobb-mint-egytonnas-a-krokodilszorny-1088133
Kár, hogy képet nem közöltek, megnéztem volna azt a jószágot.
Utána olvasgattam és "pár" kilométerrel arrébb Indiában él egy Buru nevő kripto-kroki vagy legalábbis krokodil szerű a helyiek szerint. Az ottaniak ősei szerint, amikor betelepedtek a Jiro völgyben, már ott éltek ezek a buruk. Elég sok konfrontáció volt a lények és a helyiek között, ezért ki lettek irtva vagy el lettek űzve. Az utolsó bururól egy hölgy számolt be, este látta, amikor valamit tevékemykedett a forrás mellett, másnap a a falusiak eltorlaszolták a forrást kövekkel. No de, amikor tovább olvasgattam, már nem feltétlenül krokodilként, hanem sárkánygyík féleségként (dínó?). 3,5-4,5 méter hosszúnak saccolják, a bőre pedig olyan, mint egy pikkely nélküli halé (? - skin like a "scale-less fish"), amin három sorban tompa,rövid tüskék futnak végig. A feje hosszukás és a lapos feje csúcsán találhatóak az orrnyílásai. A fogai laposak és csak pár nagy és hegyes foga van. Színét kékes-fehér foltosnak írják le. Lábai tömzsik, de nagy karmok vannak rajta. A farkát 1,5 méteresre becsülték. Szokásait tekintve, legtöbbször akkor látták, amikor kidugta a fejét a vízből és hangosan, rekedten ordított. Lehet,hogy csak a helyiek babonája, de az is lehet, hogy egy, még európaiak által nem dokumentált hüllőt sikerült kiírtaniuk a betelepülőknek.