atandi Creative Commons License 2012.06.29 0 0 162

Saját dobálós savanyúság

 

10 l víz

2 kg cukor

30 dkg só

22-25 g Na-benzoát

1,2-1,3 l 10%-os ecet (egyszer utánaolvastam, a 20%-os nem igazán való étkezési célra)

2 dkg egészbors

1 dkg mustármag

1 dkg koriandermag

Szárított kaporlevél ízlés szerint

10-15 db. babérlevél

10-20 szem szegfűbors

2 ek. Borkénpor

 

Jól összekeverem, fémmel állítólag nem szabad belenyúlni, én betartottam, de nem tudom mítosz-e vagy tényleg fontos.

 

Ebbe dobálható egész idényben, ami beérik és savanyúságban elképzelhető.

Ha van leszorító, az jó, mert fontos, hogy ellepje a lé a zöldségdarabokat.

 

( még tavalyi kép)

 

Tettem el üvegekben ugyanezzel a lével csak csípős paprikákat is.