atandi
2012.06.29
|
|
0 0
162
|
Saját dobálós savanyúság
10 l víz
2 kg cukor
30 dkg só
22-25 g Na-benzoát
1,2-1,3 l 10%-os ecet (egyszer utánaolvastam, a 20%-os nem igazán való étkezési célra)
2 dkg egészbors
1 dkg mustármag
1 dkg koriandermag
Szárított kaporlevél ízlés szerint
10-15 db. babérlevél
10-20 szem szegfűbors
2 ek. Borkénpor
Jól összekeverem, fémmel állítólag nem szabad belenyúlni, én betartottam, de nem tudom mítosz-e vagy tényleg fontos.
Ebbe dobálható egész idényben, ami beérik és savanyúságban elképzelhető.
Ha van leszorító, az jó, mert fontos, hogy ellepje a lé a zöldségdarabokat.
( még tavalyi kép)
Tettem el üvegekben ugyanezzel a lével csak csípős paprikákat is.
|
|