Tonio 2.0 Creative Commons License 2012.06.28 0 0 9507

A németek 2006 óta minden EB-n, vb-n dobogón, de győzni egyszer sem tudtak. Sőt, döntőbe is csak egyszer jutottak.

Lehet, hogy ők játsszák a legszebb focit, és az is lehet, hogy gyengébb csapatok, fellazuló védelmek ellen sziporkáznak (bár sztem a vb-n játékban is jobbak voltak), de egyrészt hátrányban gondban vannak, másrészt úgy néz ki, hogy ez a német generáció tud ugyan valami olyat, amit a korábbiak nem: tetszetősen játszani, viszont elvesztett valami nagyon fontosat, amit a korábbiak tudtak: győzni. Nem győztes típusok, úgy néz ki.

Kérdés, hogy mennyi ebben a zakóban Löw felelőssége. Én pl Bendert játszattam volna Boateng helyén (de a védelem ma amúgy is több sebből vérzett), biztos kezdtem volna Podolskival, Gomezt és Kroost sem erőltettem volna, de neki nyilván sok szempontra figyelemmel kell lennie (nem csak arra, hogy Reus és Schürrle mennyire impresszív volt mondjuk a görögök ellen, hanem arra is, hogy védekezésben is jók legyenek... ez ugye nem jött be, továbbá a csapaton belüli hierarchiára etc).

Az olaszoknak viszont nagy gratula, a torna legnagyobb pozitív csalódása számomra ők. Pirlo másodvirágzását éli, és ma Balotelli is mutatott valamit abból, miért is tartják óriási tehetségnek (Cassano meg remekül osztogatott ma).

Prandelli igen jól összerakta ezt a csapatot, egyáltalán nem esélytelenek a spanyolok ellen sem.