Overtaker
2012.06.27
|
|
0 0
8771
|
Polgár Judit (!) facebook oldaláról:
"POR-ESP Eb elődöntő sakk szemmel ! Egy barátom megpróbált meggyőzni, hogy sakkozó szemmel is felfedezhetek benne elemeket :) Azt mondta, mindkét csapatnak megvan a maga játékstílusa, csakúgy, mint a top sakkozóknak. A portugálok stratégiája a legértékesebb játékosra épül, mintha a sakktáblán a legértékesebb figurára, a Királynőre építenénk (a nemekkel nem élcelődöm). Ez esetben természetesen Christiano Ronaldora, a bolygó egyik legjobb játékosára. A spanyolok stratégiája inkább az idegőrlő pozíciónális játék, apró lépésekkel, apró előnyszerzéssel, és ennek ez előnynek a végsőkig történő megőrzésével. A végén a pici győzelem úgyis ugyanannyit ér, mint a kiütéses. Nekem, személy szerint, a táblánál egyik stratégia sem jön be. Én imádok támadni, nem szeretem a lassú, tologatós pozícionális játékot. Persze, tudom, hogy egy hosszú tornán sokszor épp ez a leghatékonyabb. Másrészről azt sem szeretem, ha a taktika egyetlen figurára épül, a királynőre. Én valamennyi figurát szeretem támadásba lendíteni, néha még a királyt is. :) Szóval, most már kíváncsi vagyok mi less a Királynő Csel vs. Pozícionális Játék vége… :)" |
|