Na ezt csak gondolni tudom, mert a recept, egy budai flancos Olasz étterem séfjétől van.
Gondolom talán azért mert így a víztartalom egy része kijön belőle, ami víz viszont rátapad az elpárolog illetve letöröljük róla.Ők persze kicentrifugázzák, de itthon a zöldség centrifuga erre nem alkalmas, mert összetapadnak a levelek.
A medvehagymát én is úgy tettem el ahogy te, szerintem amíg az olajos rész tiszta és nem opálos addig nincs benne számottevő víz, és nem romlik.
Tegnap készült el az enyém, megszáradt a majoranna is, valamennyi bazsalikomot is száritok, a szárított füszer keverékekhez.
Szerették az unokák meg lányom, és a menyem, egyszerre vártak babát, ott heverésztek a fa alatt a gömbölyödő pocakjukkal, és meg gyönyörködtem bennük, csak sajnos akkor még dolgoztam, és csak hétvége volt az enyém, és a szabadságok.