Orchideára nem térnék ki.Medillinával kapcsolatban én az 1500-2000 ft-os leértékelteket vettem mindig meg az oázisba.Vétel után azonnali átültetés,laza tözeges humuszos kevés fakéreggel lazitott földbe(mivel eredeti élőhelyén epifita).Ha látsz rajta kis müanyagkosarat nem érdemes leapplikálni mert megsértheted a kérgéat amit nehezen hever ki
Nyáron ki lehet tenni a kertbe árnyékba félárnyékba széltől védett helyre.Ha állandoan locsolják és nincs kiszáradva szépen hajt és növekszik.Én még ilyet nem hallottam hogy vissza kéne vágni főleg azért nem mert nem a szárakon hozza az uj hajtást,hanem a levélhonaljban igy ha visszametszed félek ugy döglik meg ahogy van.Tűző napot nyáron nem türi, a szél meg felborithatja,ha nincs jol rögzitve a cserepe.
Télen szeptembertől kerül vissza a lakásba ahol kb 15-20 fokon szépen áttelel.,ha kellő fényt kap,télen akár teljes fényen is lehet.Mivel nem áll le a növekedése,igy a vizadagját csak csökkenteni kell,teljesen kiszáradnia nem szabad.Én nem szoktam tápoldatozni igaz nekem nyáron kint van a szabadban tehát ezel kapcsolatban nincsenek tapasztalataim.Talán amire kényes az a levegő páratartalma,nyáron nagyobb fák alatt kap eleget,de télen valahogy a környezetét párásitani kell análkül,hogy agyonöntöznénk,mivel akkor pihen.Virágait bármikor kihozhatja de főleg a tavaszi nyári időszakban szokta.
A nagy könyvek szerint szárdugvánnyal lehet szaporitani de ez nekem még melegtalpon sem sikerült soha,igy ha elpusztzult valakinek akkor inkább mindig egy ujat vettünk a leértékel szekcioban:))