gomba2008 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 137

No igen,valamit valamiért. Vagy hőkezelek, vagy kénytelen vagyok tartósítószert használni. Ez igaz. Az is igaz, hogy ahol lehet kerülöm nagy ívben a "műcuccokat"...Itt győzött a lustaság. Marad a nyers gyümölcslekvár, és a tartósító. Nátrium benzoát. Senki nem beteg nálunk szerencsére, senki nem is allergiás semmire. Jelzem a szalicilátokra sem, egyszerűen vagy 30 éve átszoktam a benzoátra....valaki azt mondta akkor, hogy ez jobb. Ennyi volt az apropója...

Télen pedig a vitamin minden formában kell. Édesszájú banda, sok sok palacsintát legyártok egy télen, legalább annyi egészséges legyen benne, hogy a lekvárból nem főzöm ki a vitaminokat. :))))

Áfonyalekvár rulez!!!!! Tegnap csináltam életemben először, a kiscsaládomnak még nem vezettem elő! Majd karácsony táján... Már kétszer szüreteltem "tarlóra" az áfonyabokrokat, meg sem látszik rajtuk. Szerencsére nem egyszerre érnek be  a bogyók.

Előzmény: zsebi41 (130)