gomba2008 Creative Commons License 2012.06.24 0 0 136

Kavargassa őt a radai rosseb ahogy mondani szokom! :DDDDD ez csak afféle "városi legenda"...mint anno szegény anyósom, akinek meggyőződése volt, hogy a piskótát balról jobbra (vagy jobbról balra? ) kell kavargatni....HÜLYESÉÉÉÉG!!!! :DDDDDDD

 

Ugyanúgy előkészítem mintha főzném. Pl. a barackot hámozom, magolom, esetleg egy krumplitörővel összenyomkodom, de ha nem úgy is jó. A bogyósokat leturmixolom. Pl. az áfonyát, feketeribizlit, stb....

A lányom paszíroz, én nem. Engem nem zavarnak az apró magocskák (pl. szeder).

Cukrozom, érzésből (soha, semmit nem mérek, csukott szemmel is tudom az arányokat ennyi év után). Nyilván annyit kavarni kell, hogy a cukor feloldódjon, de ez pár kavarás csupán. Hagyom az asztalon egy lábasban, időnként megkavarom. Kg. 1-2 napig így van, attól függ, mennyi a dolgom. Nátrim benzoátot belekeverek, és zsupsz bele az üvegbe. Celofánnal lekötözöm és ennyi.

Részint lusta vagyok mint a dög, részint van egyéb dolgom is, úgyhogy semmi főzőcske. Nem főzöm ki a "lelkét"...

Tegnap áfonyát csináltam egy üvegcsével. Leturmixoltam, mikkor épp jöttek villanyórát leolvasni. Mire végeztek, belekötött a turmixos edénybe! :)))))) 3 perc....eperrel fogom legközelebb házasítani.

Előzmény: Mariska néni (129)