Törölt nick Creative Commons License 2012.06.17 0 1 538

Szia!

Lehet benne valami, pont ma néztem a csapdámat (közép-MO), és kevesebb fogást láttam az elmúlt 1 hét napjaira, mint 6.-10.-e között.

Ha 20.-a környékén már lárvakelést várnak, a dimilint azt megelőzően kell kiszórni, hogy a kikelő lárvák találkozzanak a szerrel a gyümölcs héján.

Az actara felszívódó gyomorméreg, az már csak akkor ölné meg a kukacot, ha evett a szilvából, ez pedig azzal a veszéllyel járhat, hogy a kukac rágása nyomán megtámadhatja az érő gyümölcsöt a gyümölcsmonília.

Tehát az actara működhet a molylárvák ellen, de nem kimondottan ez a legjobb felhasználási módja. Sokkal jobb actarát használni levéltetvek ellen.

Egyébként az augusztusi érésűeket nem ebben a rajzásban petéző molyok rontják el, hanem a 3. alkalommal: július vége körül kezdődik a 3. rajzás, és tart augusztus közepéig.

Általában rajzáscsúcsoknál javasolható a taglózó karate (kinyírja az imágókat), vagy a hosszú hatásidejű dimilin (a kikelő lárvákat bántja).

Én idén Dipel-lel kísérletezek, azt elég rajzás után 5-7 nappal kijuttatni (bacillussal lárvaölő biológiai hatású szer), így nem félek, hogy lemaradnék az alkalomról :)

Bár ha tényleg 20.-a környékén lesz lárvakelés, akkor már késésben lennék vele, ha jól számolom, mert én jövő hétvégére kalkuláltam azt...

Előzmény: dombay63 (536)