Utazás: Mi hárman mentünk Veszprémből autóval Genováig Ausztrián keresztül így 12 óra alatt értünk Genovába.
Parkolás: Aki kocsival megy és a kikötőben parkol annak egy 7-re 90 euró a parkolási díj.
Beszállás: online checkoltunk be ez érdemes mert nem kell ott várni sok időt így gyorsan lehet felszállni a hajóra aki meg ott checkol annak meg ki van írva a táblákkal és nyilakkal hogy „check in”.
Kabinok: naponta 3x takarítottak és kártyával lehetett kinyitni az ajtót. A TV-n lehetett megnézni az üzeneteket a számlát is. 3 csatorna kamera volt a hajó különböző részeiről. Van mini bár is amit naponta töltöttek.
Étkezés: Sokféle étel van és mind kiváló. A 14 szinten van két étterem de igazából lehet mondani 1-nek i mert egybe van(Bora Bora és a Pago Pago). Önkiszolgáló étterem(reggeli. ebéd .vacsora) de vacsorkor lehet menni a 6.szinten ültetős étterembe is amit ajánklok mert nagyon jó.
Fizetés: A hajón sok bolt,bár van és van egy kaszinó is. A hajón nem használnak pénzt mindent kártyával kell fizetni az elején rá kell tölteni 250 eurót és onnan veszik le a pénzt(parkolásért is).
Tájékozódás: A hajó nagyon nagy így könnyen el lehet tévedni az első napokban és egy hét után úgy ismerem a Splendidát mint a tenyeremet. pár nap alatt megtanul az ember tájékozódni de szerencsére mindenhol van térkép és nyilakkal jelzik hogy merre kell menni, de ha valaki így sem tudja merre menjen a személyzet bármely tagjától meg lehet kérdezni.
Személyzet: Mindenki nagyon kedves,udvarias,segítőkész. Szívesen segítenek mindenkinek. 90% indonéziai nagyon kedvesek és el lehet velük beszélgetni.
Mindenkinek csak ajánlani tudom az msc-s hajóutakat. Én a családommal eddig 14 országban voltam és általában 5*-os szállodákban és én mondom mint nagy utazó ez a hajóút volt az eddigi legjobb utazásom. Érdemes kipróbálni mi még biztos hogy jó párszor megyünk hajóútra.
Ha valakinek kérdése van bármivel kapcsolatban kérdezzen és én küldöm a választ ahogy tudom :)