zsebi41 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 86

végre eljött az idő, hogy tudok a kertből főzni. A mai ebéd zöldborsóleves, és meggy leves volt / mind kettő maradék/

 

Utána volt vegyes boros párolt zöldség, és hirtelen sült csirke mell.

 

Tavalyi kovászos uborkával, és frissen készített céklával.

 

Párolt zöldség zacskóban

 

1db padlizsán, 1 db. cukkini. egy nagy fej lila hagyma, újburgonya jó sok fokhagyma gerezd.

 

A zöldségeket csinos kockákra vágtam, a hagymát karikára az aprókrumplit héjasan egészben hagytam, tálba tettem, megsóztam, borsot daráltam rá, megöntöztem olajjal, és megszórtam frissen vágott bazsalikom, majoranna, kakukfű összevágott keverékével. Sütő zacskóba tettem, öntöttem hozzá, kb. 1dl fehérbort. Bekötöm a zacsit és hústűvel megszurkálom.

 

180 fokon sütöm  amí puha nem lesz, amit tapintással nézek meg, ekkor felvágom a zacsit és megpiritom.

 

Próbáljátok ki nem sok munka van vele, és finom.

 

A cukkini, és a padlizsán és a zöld fűszerek már saját termés voltak, sajnos a többi piaci árú, mert ebben a pici kertben nem lehet mindent megtermelni.