Téli kovi ubi
Az eleje u.o. mint a nyárinak csak nincs benne se kenyér se kovász semmi csak sós víz, és az egyéb ízesítők, megyfa levél, szőlőlevél, kapor ki mit kedvel.
Ilyen időjárásban amikor még nincs elég meleg és az éjszakák is hidegek én hütőládában készítem.
Még melegen bele teszem és mellé teszek 2db. 1 1/2 l-es krist. vizes üveg olan meleg vizet ami a boylerből kijön. 2x cserélem 1 nap.
Kb. 3 nap alatt kész az uborka. Ekkor leszüröm az uborkákat leöblítem, a szűrt levet felforralom, és teszek hozzá, egy mk. nátrium benzoátot és még forrón az addigra lecsöpögtetett üvegbe rakott uborkára vissza öntöm.
Mehet a kamrába. Ilyenkor már a kapor nincs benne csak aki szereti tormát tehet bele.
Egyébként a káposztát is így savanyitom az 5les edényem pont belefér a hűtőtáskánkba.
Az is kész ennyi idő alatt.