pannaszofi Creative Commons License 2012.06.15 0 0 5015

Igen, vannak jellemvonások, ez igaz. Bár a magyarokat diszkrétnek jellemezni...hát túlzó minden szempontból. Persze ez nem a Te véleményed, hiszen ezt írtad is. Én azt hiszem nem a tejfől és túró rudi és paprika evéstől vagyok magyar és nem is attól, hogy elől vagy hátul van a keresztnevem. Ahogy néztem ezt a felsorolást, hát nem sok értékesnek mondható magyarságot találtam benne. Na de mindegy is. Az a nagy baj hogy itt nem becsülik a szorgalmas, dolgozni akaró magyart. Az ország mindenben támogatja a dolgozni nem akaró nemzeti kisebbséget. Mert az ordít, hisztizik. Lassan már csak a kisebbség marad ebben az országban  meg az idős. A kisebbség azért mert megél segélyből, az idős meg már nem akar vagy nem tud váltani. Persze, hogy a francia alig várja a nyugdíjas éveket! Mert ő még megéli, a magyar nem. Életében 3 munkahelye van egyszerre azért, hogy megéljen. Addig tud félrerakni, mert ugye a bejelentett bére szinte semmi, ezáltal a nyugdíja is kevés arra, hogy megéljen. Félretesz a fekete keresetéből és abból él, jelzem akkor, ha megéri. Itt hol engedheti meg a nyugdíjas, hogy 5-700 euroért hajókázni menjen? A tapasztalat ugye onnan jön, hogy a férjem ilyen hajón dolgozik. Általában francia nyugdíjasok hajókáznak nagyon sok pénzért. Nézegettem őket amikor kint voltam és nem a felső tízezer közül kerülnek ki. Átlagosnak mondható emberekről beszélek. Természetesen ez igaz más nációra is aki megfordul a hajón(német, holland, angol és sorolhatnám). Magyar nyugdíjas házaspár csak Franciaországban élő volt! Mondjuk sok mindent például az idősek tiszteletét eltanulhatnánk a franciáktól. Mert ugye itt pillanatnyilag nem igazán működik ez. Itt csak egy ember akinek fizetni kell a nyugdíjat! Plusz kiadás az országnak! Én azt tapasztaltam hogy a franciák udvariasak, illemtudóak, ami ránk hát lássuk be nem igazán jellemző. Az én korosztályom még tanult illemet, de sajnos(és ezt tapasztalatból mondom) a szülők nagyon rosszul nevelik a gyerekeiket. Az alap dolgok, mint például a köszönés, hiányoznak a nevelésből. Nem akarok általánosítani, elnézést kérek, akinek nem inge ne vegye magára! 

Igen! Nekem a legfontosabb a gyerekeim boldogulása. Valahol ott van a felsorolásban az hogy magyar vagyok, de nem az első tízben! Én nem levetkőzöm a magyarságomat hanem elköltözöm! Ez nagy különbség! Azt gondolom ha máshol boldogabbak leszünk , elmegyünk! Ebben az országban nem vagyunk boldogok és nincs jövőképe a gyerekeimnek és nem azért mert buták és képtelenek gondolkodni, hanem az itt kialakult helyzet miatt. 

Tényleg azt kívánom, ha hazajössz, találd meg a számításodat, lebeszélni nem szeretnélek. Élvezd a magyarsággal járó előnyöket, de sajnos elkerülhetetlen lesz számodra a hátrányok elviselése, viselése is!

Szép napot kívánok mindenkinek!

Ma megyünk egy pár hétre anyósomékhoz, aztán irány Franciaország! Várjuk már nagyon! Én mostmár boldog vagyok és a híradót sem nézem:-)

Ahogy nézem Bordeaux környékéről nincs itt senki a fórumon, de ha mégis írjon!