zsebi41
2012.06.14
|
|
0 0
61
|
Savanyú paprika
4 l víz
1/2l 10%-os ecet
30dkg cukor
15 dkg só
1és 1/2 mokkás kanál szalicil
1/2mk. kénpor
a hozzávalókat jól összekeverem. Ezt a kamrában tartom amikor összejön 1 üvegre való paprikám, teszek az üveg aljára megyfalevelet, v. fekete ribizli levelet, v. szőlő levelet, szórok bele egész fekete borsot, koriandert babérlevelet a paprikák közé tormát. Felöntöm evvel a lével lezárom de másnap még megnézem és, ha kell töltök utána levet.
Addig használom az előre elkészített levet amíg még tart belőle.
Ha valakit még érdekel a télire való kovászos uborka akkor majd még azt is beírom.
Elkezdett szépen teremni az uborkám nem sokára már teszek el.
Még van a tavalyiból 2 üveggel egyenlőre még azt esszük olyan mint a friss.
|
|