zsebi41 Creative Commons License 2012.06.14 0 0 61

Savanyú paprika

 

4 l víz

 

1/2l 10%-os ecet

 

30dkg cukor

 

15 dkg só

 

1és 1/2 mokkás kanál szalicil

 

1/2mk. kénpor

 

a hozzávalókat jól összekeverem. Ezt a kamrában tartom amikor összejön 1 üvegre való paprikám, teszek az üveg aljára megyfalevelet, v. fekete ribizli levelet, v. szőlő levelet, szórok bele egész fekete borsot, koriandert babérlevelet a paprikák közé tormát. Felöntöm evvel a lével  lezárom de másnap még megnézem és, ha kell töltök utána levet.

 

Addig használom az előre elkészített levet amíg még tart belőle.

 

Ha valakit még érdekel a télire való kovászos uborka akkor majd még azt is beírom.

 

Elkezdett szépen teremni az uborkám nem sokára már teszek el.

 

Még van a tavalyiból 2 üveggel egyenlőre még azt esszük olyan mint a friss.