a fekete ribizlit a robotgép húsdarálójára szerelhető paradicsom paszirozóval ledarárom.
A levet, folpakkal bélelt tégla alakú kis dobozokba teszem ráhajtom a folia tetejét lezárom és megy a fagyasztóba, 1 nap mkúlva kiveszem a téglácskákat zacskóba teszem és megy vissza a mélyhűtőbe.
Felhasználáskor edénybe teszem felolvasztom, teszek hozzá barna cukrot, és egy kevés étkezési kemyényítővel elkevert tejszint adok hozzá, felfőzöm és kész a mártás, amit mi főtt húshoz, sültekhez, fánk v. palacsinta tetejére locsolva eszünk.
Soha nem marad belőle az asztalon egy csepp se. Ha már nem fogy a fekete szeder az is erre a sorsra kerül.
Voltak vendégeim akik áfonyának ették.
A piros ribizlit úgyan így kipaszirozom, főzöm a végén megy bele zselésítő, ezt sütemények bevonására használom.