Törölt nick Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2087

Nos... Mivel úgy tűnik, érintett fél lettem, sajnos néhány szót meg kell ejtenem, csendben nem maradhatok. Ahogy CBNora is mondja, a legkevésbé sem tisztességes egyáltalán levelezést minden érintett engedélye nélkül megosztani, pláne olyat nem, ahol egy harmadik embert még ki is tárgyalnak. Levélben tegye, aki akarja, de ez a megosztás aztán tényleg nem egy kulturált fórumra való. Szerencsére én béketűrő ember vagyok, nem az a sértődős fajta. Csakhogy talán nem is nekem, hanem gerqernek volna a legtöbb joga felháborodni, hiszen az ő levele került engedély nélkül megosztásra. Ez igazán moderálásra kerülhetne, akár ezzel az én hsz-ommal együtt is.

Amúgy meg még mindig nem értem, hogy jött ez így most elő megint, ezeréves hozzászólások visszakeresésével meg linkelgetéssel, komolyan munka van benne... banyek, az a veszekedésetek tárgya, avagy minimum érve, hogy én miket mondtam/írtam mittudom én mikor? Ugyan már, ilyet általános iskolában tapasztalni, már bocs...

(Ami a kitárgyalt témákat - azok off vagy féloff jellegétől eltekintve - illeti:

Bizonyára vannak, akik már viszolyognak a témakörtől, ők ugorjanak. Magam sem szívesen írom már, de nyilvánvaló félreolvasások szerepelnek az előző hsz-okban, amiket nem is sejtettem.
Ha engem hívnak ásni, kaszálni, stb., én 1000 Ft-os órabért mondok. Ez napi 8 óra munkával, heti 5 munkanappal számolva nem sokkal a szegényebb régiókat is magába foglaló magyar átlagfizetés fölötti összeget ad ki, Budapest agglomerációjában egyáltalán nem túlzó, főleg, ha nem húzom az időt lazsálással. Ez alatt nem vagyok hajlandó a hátamat fájdítani vele, a túl sok fizikai munkába az ember végül belerokkan. Csak hogy viszonyítsak, megesett már, hogy én bemondtam ezret, de kétezret kaptam óránként. A zöldségek ára pedig az országosan azonos hipermarket-árak miatt azonban itt sem sokkal magasabb (egyéb szolgáltatásoké viszont igen), nem lehetne olyan relatív haszonnal eladni a terményt, mint a szegényebb területeken. Ami a tavalyi locsolást illeti, kemény volt, de sosem lódítottam. Van nekem is ilyen ismerősöm, úgy hívjuk, hogy az überelhetetlen, akinél sosem lehet többet, jobbat, jobban csinálni semmit, de én igazi adatokat mondok, általában mindent lemérek, és nem szorzom föl hárommal. Egyszerűen sok évvel ezelőtt kaptunk ajándékba egy drága szivattyút, és arra terveztem az egész kertet már azóta. Tavaly nyár közepén, épp az elmúlt évek egyik leghosszabb aszálya előtt tönkrement; lehet, más hagyta volna inkább kiszáradni a kertjét, de nekem pótolnom kellett valahogy a vizet. Ugyan meg sem tudtam közelíteni a szivattyú asszem 2000 W-os teljesítményét, de amikor az egész család fél évi, már elvetett, elültetett zöldsége múlik rajta, azért megfeszíti magát az ember. Felfogtam kondiként, beillett volna annak is, bár nem csináltam minden nap. :) Közben fél év alatt sikerült most tavaszra egy hasonló teljesítményű szivattyúra összegyűjteni a pénzt, ahogy tervben is volt: ha útközben 5-10 ezerért vettünk volna egy kis teljesítményűt, az talán egy hónappal is kitolta volna a vásárlást, de mondjuk a kasszát nem is én kezelem. Gerqergnek pedig üzenem, hogy egyáltalán nem lett jobb az anyagi helyzetünk, ámbár soha nem is panaszkodtam, hogy nem kerül étel az asztalra. És amit mondtam is, azt sem panaszból. Ez a fórum hátránya, rohadtul nincs hangsúlyozás, és a szövegemhez valami átlag magyar sopánkodás hangsúlyát, vagy adott esetben cinizmust képzelnek egyesek. Pl. mint mikor az idézett hsz-ban il rám szólt, hogy ne mondogassam már mindenkinek, nekem mekkora kertet kell csinálnom hozzá képest, az is egy ilyen félreértés volt. Kicsit mintha nem lenne humor a fórumon, mert én minden alkalommal csak humorfaktor szándékával hoztam föl ilyet.)

Részemről nem kívánok jobban belemenni, és remélem, több levélrészlet nem kerül ki.

Előzmény: janijani (2081)