janijani Creative Commons License 2012.06.11 0 0 2022

Maradjunk az igazságnál!

Ezt a levelet kaptam valakitől (megszólítás, aláírás nuku) Inkább nem találgatom ki küldhette:

Ha jól emlékszem sosem bántottalak téged, pedig jó pár éve járok már a fórumra. (nem ez az első nevem) Most sem bántottalak! Egyszerűen csak kértem valamit. Azért kértem mert a kérést lehet teljesíteni, és nem teljesíteni. Nem utasítottalak sem téged, sem mást. Legalább négyszer írtam le hogy nem neked címeztem, mivel a komplett társaságnak címeztem. Mostanában ritkábban jutok el a fórumra, és feltünt hogy sok az új, és sok a csevegés. Senkit sem intettem meg, csak jeleztem hogy van egy hely amit azért hoztunk létre hogy azok a kertészek akik a veteményes topicba járnak tudjanak valahol kötetlenül beszélgetni bármi MÁSRÓL. Olyan jól utánam nyomoztál, elolvashattad volna azt a hozzászólást is a moderátoriba írtak közül, amely a csevegő topic létrehozásakor született és az arra adott választ is. Akkor tudnád hogy az a topic azért van ott, mert ott lehet ilyet nyitni, ez volt a moderátori válasz. Mószerolok...... kit és mikor? Ha arról van szó amit Flanell is említ akkor te nem ismerted az illetőt. (kivéve ha te voltál az). 6 perc.... mi történt 6 perccel később? Az hogy megkérdeztem a moderátort hogy van-e lehetőség beilleszteni a linket hogy könnyen meg lehessen találni. Ez aztán a komoly bűn! Az meg hogy a te hozzászólásodat követte az enyém az meg semmit nem jelent, nem a tiédre válaszoltam, őszintén szólva nem figyeltem, egészen addig nem is tudtam amíg nem írtad. Gondold csak végig hogy ki dirigál? Aki kér valamit, vagy aki azt mondja hogy ilyet senki se kérjen?Én nem bántottalak, te igen! Én nem személyeskedtem, te igen! Gondolkodj egy kicsit!

Ezt válaszoltam rá:

Ez a baj,hogy kértél. Jogot formálsz arra, hogy megkérj engem vagy bárki mást hogy ne offoljon. Tudod, adott esetben a rendőr is csak megkér, aztán ha nem azt teszem amire megkért jön az intézkedés. Nekem ha nem tetszik valami átugrom, nem olvasom és nem válaszolok rá, de nem kérek meg senkit semmire mert ez mentális erőszak. Olyanra kértél ami az elveimmel ellenkezik és nem akarok betartani és rosszul érzem magam tőle. Rosszul érzem magam ha korlátoznak a szabadságomban, jelen esetben ha megszabják miről írhatok. És azt sem szeretem ha mást kérnek meg hasonló helyzetben, mert az precedenst teremt és legközelebb már rám is vonatkozik. Kurva jól hangzik, kértél, mert te egy udvarias ember vagy aki megkér valamire és akkor én vagyok a bunkó hogy nem teljesítem? Végkövetkeztetés: meg akarod szabni, hogy mikor ki mit írhat, ergo dirigálni akarsz és ezzel engem és másokat korlátozni a szabadságában. Nyitottál egy topikot amit te neveztél szemétdombnak és aki nem tetszik elhajtanád oda. Hát nem! Vedd észre, hogy fordítva ülsz a lovon! A szemétdombodon te vagy az úr és ott dirigálhatsz. Szakfórumot akarsz? Csinálj azt akár regisztrációval, engedéllyel, cenzúrával. Ha valakinek fontos lesz majd regisztrál hozzád. Betévedt valaki és megkérdezte ezt a parabolát. Persze hol kérdezi meg, logikus hogy egy forgalmas topikon és nem ott amit senki sem látogat. Hárman válaszoltunk is neki és erre te megkértél mindenkit (Kedves fórumozók), tehát nem minket hanem mindenkit hogy ne offoljunk. De mivel közvetlen a parabola dolog után volt, számomra világos hogy ez nekünk szólt. Meg mindenkinek, hogy szokjuk hogy te itt megkérsz, más meg teljesíti. Kicsit bökte a szememet de válasz nélkül hagytam. Minek kekeckedni? Aztán jött az a fürdővizes téma, ami nem is teljesen off mert felmerült hogy valaki kertet öntözött fürdővízzel. Már valaki sikított is hogy hagyjuk a fürdővizet mert ez itt off és te megkértél bennünket valamire. Tehát élt a precedens, kezdett elmenni a módi abba az irányba, hogy itt aztán csak az kerülhet szóba amit te meg még 3-4 ember jónak lát. Más meg menjen a francba a kávéházban nyitott kertészeti csevegőre. Ez már nem szabadság, ez diktatúra. Ezt már nem hagytam szó nélkül, megírtam hogy ne kérj semmit. Szó szót követett és felhúztad az orrod és elmentél duzzogni a topikodba. Megteheted, jogod van duzzogni, jogod van a saját topikodban dirigálni, jogod van a moderátorokhoz szaladgálni de mást nem kényszeríthetsz semmire. Ebben a topikban jópáran régebb óta jelenvagyunk és megvoltunk topikrendőrség nélkül, ha idegen betévedt és kérdezett valamit választ kapott és ez így lesz ezután is. Nem kell sikítozás, nem kell cenzúra. Egy kis off is belefér, lényeg hogy sokan legyünk és jó legyen a légkör. Ha valakinek konyhakerti problémája adódik úgy is megkérdezi és igyekszünk segíteni. Aki csak olvas és nem akar kérdezni használhatja a keresőt és rögtön megtalálja amit keres.Nem ismerlek személyesen, de sejtem hogy természetednél fogva egy minden lében kanál ember lehetsz aki szeret intézkedni, dirigálni a környezetében. Pozitívum hogy kreatív és gyakorlatias vagy.Végül jóindulattal egy tanács: szerényebben, öcsém!!!

Előzmény: gergerg (1998)