pannaszofi Creative Commons License 2012.06.10 0 0 4957

Részben biztosan igazad van. Talán az unokáim már nem fogják beszélni a nyelvet, de én azt gondolom inkább az unokáim gyerekei nem fognak magyarul beszélni. A kislányaim biztosan beszélni fognak magyarul, hiszen magyarul énekelek nekik és mondok verset. Mivel ezeket ismerem, ez nem lesz másként kint sem. Az tény, hogy koruknál fogva ők már anyanyelvi szinten fognak beszélni franciául de magyarul is. A fiam egyházi suliba marad itthon(Ferencesekhez jár Esztergomba)de a lakóhelye kint lesz nálunk. Ő biztopsan beszél majd magyarul de remélem franciául is. Ha elvégzi a sulit dönthet hol tanul tovább. A férjem és én biztosan beszélünk magyarul életünk végéig hiszen nem tinikorúak vagyunk és kint is vannak magyar ismerőseink. Egymás közötti beszélgetésről nem beszélve. Mivel engem még rendesen megtanítottak az iskolában a történelmünkre, az irodalmunkra biztosan tovább adom az ismereteimet a gyerekeimnek, hiszen ezt fontosnak tartom. Mi azt szeretnénk, hogy a gyerekeinknek könnyebb legyen. Itt most nincs kilátás, semmi. Szavak azok dögivel de ha valakinek egy kis realitás érzéke van az tudja ezek hazug szavak. Vicc amit itt művelnek az emberekkel. Miliós fizetések, költségtérítések és az ellenoldal: meg lehet élni havi 47.000.-Ft-ból. Na persze! Ezt könnyen mondja az akinek 1,5 millió felett van a fizuja. De ebbe kár is belemenni. Mi így döntöttünk, megkerestük a lehetőségeket, körbenéztünk, lakást béreltünk és elindulunk. Biztosan nehéz lesz de azt gondolom megéri.

Ahoz hogy az ember tisztán lásson az itteni helyzettel kapcsolatban itt kell élni és naponta hallgatni a híreket majd megélni a mindennapokat és rájönni arra hogy minden szavuk ellentétben áll azzal ami van valójában. 

Inkább jó lenne egy kis biztatás, mint lebeszélés, hiszen Te is ott vagy a családoddal és nem itt. Mondjuk ezen csodálkoztam is mindig, ha valaki azt írja menne Franciaországba az volt a válasz általában, hogy maradjon itthon olyanoktól, akik kint élnek és eszükben sincs hazajönni. 

További kellemes hétvégét!

Brigi

Előzmény: Rufella (4955)