cloaked Creative Commons License 2012.06.09 0 0 61

A legjobb gyümölcspárlatok, amiket kóstoltam, érleltek voltak. Hogy a pálinkát nem érdemes érlelni, az inkább hitbeli, mint szakmai meggyőződés. Ebben leginkább azok hisznek, akik a magyar pálinkán kívül semmi mást nem ismernek igazán. Nagyon jó érleletlen pálinkákat ittam már, de az érlelt gyümölcspárlat többet tudott. És egyáltalán nem veszítette el a gyümölcsízét.

 

Az pedig egyáltlalán nem tesz rosszabbá egy italt, ha érlelni kell. Az érlelés a lepárlásnál sokkal természetesebb folyamat. Gyakorlatilag az egész cirkuszban a lepárlás tekinthető az egyetlen MESTERSÉGES folyamatnak, vagyis ennyi erővel benyöghetném, hogy a bor a legkirályabb ital, mert azt nem kell lepárolni, és úgy is finom. A pálinka ezek alapján nyomába se érhet a bornak.

Előzmény: zsuzska60 (60)