Egy jókora kondi segítene,
A kondi(k)nak kinéz egy próba amúgy is, a hirtelen feszültségugrások igencsak a nemkívánatos kategóriában vannak.
Megvárjuk a vezérlőpanelt és a nullátmenet kapcsolás eredményét, utána okosabbak leszünk.
Egy érdekesség: a mi hűtőnk nem mindig (inkább nem) viseli el a line-interaktív átkapcsolást, leáll és vagy 10 másodpercig 7-800 wattot csipeget, amíg a hővédelem le nem állítja az indítást. Egy külön bazárt kellett neki építeni, hogy megvédjem a a kinyúvadástól. (Az akku küszöbkapcsolójával vezérelt tápra másztam rá két késleltető kapcsolóval, mert egy kapcsolón meg átnézett az UPS. :)
esetleg még azt is meg lehetne oldani, hogy a hálózati töltő ne tudjon visszafelé az akkura dolgozni, arra csak a napelemek mindenkori fölöslege juthasson.
Ez nekem is megfordult a fejemben, de már túl lenne bonyolítva a dolog, azonkívül a napelemek életterét a töltési feszültség állításával tudom növelni.
Most 26.0 V-on van, ez még éppeen elmegy, van egy kis tartalék is az akksikban.
A kíméletes üzemelés alapvető szempont, ha sokat kell költeni az akkukra, akkor ez a tényező képes megborítani a rendszer gazdasági értelmét.
Köszi a rajzot!