Van egy barátnőm, Ő végig utazta Európát a Férjével, még fiatalon. Vittel téliszalámit és főtt tojást, meg magyar konzerveket. A téliszalámi a nagy melegben csöpögött, a tojás? Hááát, én nem mertem volna megenni. A konzerveknek pedig pocsék az íze.
Mi is utaztunk - fiatalon - többfelé, de egyszerű ételeket ettünk. Görögországot is bejártam 28 évesen, s reggelire melegszendvicset ettünk - tostot - narancslével, s csak kora este ettünk valamit, jómagam eléggé lüke vagyok, mert mindent utálok, ami úszik. Tehát vagy ismételten tosztot, vagy csodálatos grillcsirkét. Egyszerű zsömleszerűséggel. De volt, hogy kakaót, ott láttam először és akkor olyan háromszögletű dobozban, jó hidegen árulták a boltban. Leültünk a parkba és ettünk. Azután felcihelődtünk, s mentünk várost nézni, vagy kirándulni. Soha nem volt gondunk.
A Globus konzervet itthon is csak végszükség esetén eszem meg, mert mindig érzek valami furcsa ízt. Úgy, hogy kihagytuk.
De vannak bizony, akik képesek a füstölt szalonnát meg a szalámit végigutaztatni és undorral enni. Pedig a mi módszerünk igenis költséghatékony volt. Ma is u.ezzel a módszerrel utaznék, ha tudnék.
*
De nem tudok, így marad a termékbemutatós, amit végigszenvedek, de mégis utazom, országot látok, jól érzem magam, igaz - nem vásárolok! - De azt "vakmerően" hirdetem, hogy legtöbbször jó a hangulat, mert egy környékről, egy faluból utaznak a részvevők.
Ennyi.
*
Szeretettel - Georgina*