NFA Creative Commons License 2012.06.02 0 0 147

Helló,

Látom, hogy ez egy OffTopic, mégis arra gondoltam, hogy próbálkozom itt is, ki tudja, honnan kerül elő a megfelelő segítség. Szóval:

Régebb óta olvasgatom a Horvátországgal kapcsolatos fórumokat (kissebb-nagyobb kihagyásokkal), mivel nagy vágyam, hogy elmenjek egyet Horvátországva nyaralni. Ez lesz életem első nyaralása, épp ezért szeretnék egy kis segítséget kérni (főként a helyválasztás és az árak felől).

Vagy ketten (én, 23 éves és a párom 20 éves) mennénk, vagy négyen (hasonló korosztály).

Rijekától Dubrovnik-ig mindenre nyitott vagyok, sőt, akár sziget is lehet. Lényeg, hogy gyönyörű tengerpart és sok zöld növény legyen. Bár az igazság az, hogy a déli rész jobban vonz, meg több pozitívat hallottam róla.

A szállással kapcsolatosan ugyanazok az alapvető elvárásaim, mint bárki másnak:
    - ne legyen messze a tengertől
    - ne legyen messze a központtól
    - legyen saját parkolója (autóval megyünk)
    - legyen tiszta
    - legyen tusoló, mosógép, hajszárító, esetleg konyha (edényekkel)

Előre foglalásával fenntartásaim vannak (vagyis szeretem látni, amit kifizetek), épp ezért kérdéses az, hogy érdemes-e nekivágni Horvátországnak "csak úgy", vagyis abban a reményben, hogy mikor odaértünk találunk nekünk megfelelő szállást?

A hellyel kapcsolatosan szintén van néhány elvárás:
    - Legyen változatos (tudjátok, fiatalok vagyunk, mindent be szeretnénk járni, mindent meg szeretnénk nézni, minden szikláról le szeretnénk ugrani.)
    - Legyen fiatalos (nem egy nyugdijasoknak kialakított, kibetonozott, lassan mélyülő partszakaszt keresünk, bár az sem nagy gond, ha ilyen is van a környéken).
    - Legyenek megfelelő szórakozási lehetőségek (vagyis lehessen egyet bulizni a környéken)

Tervezett érkezés-távozás időpont: Augusztus 20-27, vagyis pont szezon vége. Legjobban annak örülnék, ha előzőleg (akár itt a fórumon, akár ajánlás által) fel tudnám venni valakivel a kapcsolatot, akitől majd bérelni fogjuk a szállást, s remélhetőleg nem csak idén, hanem jövőben is.

Árban valahol 10-12 Euro/fő/éjszaka árba szeretnék beleférni.

Ha tudtok segíteni, illetve ajánlani egy helyet vagy akár szállást, annak nagyon örülnék. Vagy ha tudtok egy megközelítőleges árat mondani, hogy az oda-vissza úton kívül kb. mennyi pénzből lehet kijönni, az is sokat segítene. Tudom, hogy ez egy többparaméteres egyenlet, viszont reménykedem, hogy paraméterek függvényében kapok választ a kérdésemre.

S ha esetleg magyar a tulajdonos, az mindenképp egy nagyon nagy plusz pont.

Várom válaszotokat.