Mi egy elég "árérzékeny" család vagyunk, ezért amin lehet spórolunk. Pl. csak ritkán utazunk autópályán Horvátországba (ott sajnos nem 2-5 euróról van szó), olcsóbb szállást keresünk, stb. Ott meg lehet oldani az utazást autópálya nélkül is. Viszont pl. Olaszországban, ahol egyáltalán nem olcsó a pálya, mégis használjuk, mert ha nem ott megyünk, iszonyat lassú a haladás, tehát nem éri meg.
Amikor pár 100 Ft-ról vagy akár 5000-ről van szó, akkor azt mondom, hogy ennyiért nem éri meg a kényelmetlenséget és főleg a rizikót vállalni egyes dolgok miatt. Én pl. azt sem értem, amikor valaki nyaralás előtt 2 hétig éjjel-nappal főz és fagyaszt, hogy a nyaralás alatt minden napra legyen kaja. Egyszerűen nem éri meg a rengeteg munka. És ha már más országban vagyok, szerintem belehalnék, ha az itthoni pörköltet, tölöttkáposztát és társait kellene ennem a 2 hét (vagy akármennyi idő idő) alatt. Külföldön is max. fél óra alatt a helyi friss alapanyagokból lehet egy ebédet rittyenteni, vagy esetenként egy étteremben is megkósotolni a helyi ízeket.
Tehát lehet spórolni sok mindenen, de mérlegelni kell, hogy megéri-e, met a visszájára sülhet el. Mondjuk 5 kg romlott húst biztosan nem kockáztatnék meg, ennél én sokkal spórolósabb vagyok. :))