A Magyar közigazgatásban egy ilyen regisztréciós rendszer kidolgozása éveket vesz igénybe, milliárdokba kerül, és az első öt-tíz menet totális káosz és kudarc.
Egyetértek. Ráadásul nem is látom az értelmét: még ha valami feltételhez lenne kötve a szavazás, pl. adófizetéshez vagy hasonlók amit ellenőrizni kell, azt megérteném. De így nem látok benne semmi pluszt, hiszen előtte összeállítják a választási névjegyegyzéket, lehet módosítani, ha hiba van benne vagy valaki máshol akar szavazni. Választási csalás elkerülésére a regisztráció nem megfelelő, gyakorlatilag csak a választás előtti fölösleges lépés ebben a formában, jó sok pénzért. De valószínűleg egy -két cég (kik is a tulajdonosok???) jól járna az informatikai háttér kiépítésével.
A második megjegyzésedre csak anyit reagálnék, hogy legjobb tudomásom szerint az állam feladata nem az, hogy az én munka/szabadidőm rovására extra elfoglaltságokat szerezzen nekem - és minden más szavazópolgárnak.
Pontosan!!!! Én ráadásul meg tudom oldani, hogy kiugorjak ebédidőben ügyet intézni, mert rugalmas a munkáltatóm, de nem mindenkinek ilyen. Most valaki vegyen ki szabadságot (és legyen eggyel kevesebb napja a pihenésre és a családjára) csak azért, hogy regisztrálja magát a nagy semmiért?