szimizso1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 14577

Jó estét kívánok!

Ha már djuice a "házibarkácsot" emlegette:-)

Ma elkészült a régen dédelgetett ötletem. Eredetileg is egy "hang módosító" készüléknek találtam ki, de végül egy nagyon ütős torzító lett belőle. Tulajdonképen bármilyen hangszerre lehet használni, amit elektrónikus úton lehet erősíteni. (ének mikrofon is jól teljesített:-)

Egy kis átalakítással zengetőként is funkcionál, de ez a fejlesztés része lesz majd. Hogy ON legyek, tehtube fórumtársat meg kerestem telefonon a hangja miatt. A Casio WK-7500-as billentyű "drawbaros" 688600000 beállítással szólt. Neki túl erős volt. Persze csak kapcsolás technika kérdése, hogy "szelídebb" hangot produkáljon a szerkezet. Barkácsolók figyelmébe ajánlom! A hozzávalók látható a képen. Illetve a búzasörös acéldoboz alatt egy vintage gitárangszedő lapul:-) Ezt a mágneses zavarok miatt kellett beburkolnom. Zúzós zenére ajánlanám megépítésre, de én valószínű, hogy a csöves torzítómat még utána kötöm kíváncsiságból. Biztosan bejön valakinek a hangja majd.

A hat oktávos tapasztalat a fent említett Hammond beállítással, és más hangszineknél: mély hangok - jó "kockás" hang -mint amikor a cső katód ellenállását túl kicsire veszed- kicsit szaggat. Közepes hangok: érdekes felfutású torz hangok. (izlés kérdése, de nem gáz) Főleg a perkánál. Magas hangok: kis fémes csikorgások hozzáadódnak az alaphanghoz.....

Készítek majd demo felvételt, oszcillogramot, ha valakit érdekel. Nem terhelném a fórumot ilyesmivel.

Üdv. M.