Köszönöm. Közben én is megnéztem újra, manuálisan üzemeltetett gép és rövid zársebesség esetén (b- kérdés) most mégis sikerült manuálisan állítanom a vaku fényerejét is. Ez tulajdonképpen a gyors vakuszinkron manuálisan levett vakuteljesítmény esete.
Az ,,a" problémám (D3-sb800) még mindig fennáll. Tehát megengedem az automata iso-t, hogy a gép manuálisan választott zársebesség (tipikusan 1/250 a vakuszinkron miatt) és általam választott rekesz mellett is tudja az autó expozíciót. Tehát ez a manuális üzemmód, amely az autó iso miatt mégis automata. Ebbe szeretnék manuális vakuzással belederíteni. Amikor a vakut bekapcsolom, akkor a gép bár továbbra is visszajelzi az autó iso-t, de az érzékenységet átállítja az előzetesen választott iso-ra, ami ugye nem automata, hanem egy fix érték. Én ugye azt szeretném, hogy a gép manuálisan M és autó iso-val működjön, de a vaku bekapcsolásakor átállítja az iso-t egy előreválasztható, de fix értékre.
A probléma ugye onnan indul, hogy szabadtérben az ITTL vakuzás teljesen megbízhatatlan mert nem lehet tudni a téma a kép mekkora hányadát tölti ki és hol van, éppen fehér-e vagy éppen fekete. Tehát a automata fénymérés (de választott zársebesség és rekesz értékek mellett) szeretnék a manuálisan adagolt vakufénnyel deríteni. Általában persze megoldom a problémát, ez esetben azonban a gép mintha nem akarná ugyanazt mint én. :)