Bogyó 2 Creative Commons License 2012.05.19 0 0 64

Innen gondoltam az olcsó repülőjegyet!

http://www.ongo.hu/elmenybeszamolok/3051?req=elmenybeszamolok%2F3051

"Air Caraibes 1,5 hónappal indulás előtt (mivel dec. 15, azaz a főszezon kezdete előtt akarunk utazni és visszatérni) ORY-PTP oda-vissza mindennel kb. 80e HUF/fő. Repül még CorsairFly vagy AirFrance is Párizs Orlyról. Odáig EasyJet-et érdemes választani Budapestről, 1 feladós csomaggal körülbelül 20e HUF/fő oda-vissza."

zöldmandula néven írt az egzotikus helyek szigetek!! topicba, ott a 38-as hozzászólásában 45 ezres jegyet is említ 2009-ben!

Ha konkrétabb lesz a dolog, majd rákérdezek a programlehetőségekre, annyit eléget tudok, hogy érdekesnek és mégis viszonylag biztonságosnak gondoljam a szigetet, s átnézve a többi karibi szigetet, egyértelműen ezt tartom ár/érték/biztonság szempontjából a legjobbnak, pl. Haitiről eléggé nyomasztó dolgokat hallani.

Annyit kérdeznék még, hogy védőoltásokat szükséges-e felvenni, mi Maldívon nem vettünk fel semmit, de voltak angolok akik malária gyógyszert szedtek, igaz előtte Srí Lankán jártak, ahol ugyan mi is eltöltöttünk egy napot, de nem a dzsungelben csak Colombóban egy kényszerű átszállási várakozás miatt.

(Itt is benne van, hogy Martinique-on is eltöltsön egy vagy fél napot az ember.)

Szóval, kell-e valami egészségügyi kockázattal számolni, akár hepatítisz elleni oltás ajánlott-e, illetve a túrák során kell-e tartani valamilyen veszélyes állattól, vannak-e rovarok, kígyók stb., amelyek gondot okozhatnak, az óceán mennyire medúzás?

Maldívon a kőhalakra kellett vigyázni, bár én egyet se láttam csak egy nagy tüskésrája húzott el párszor alattunk, ami szegény Steve Irwine-t is megölte, de az kivételes eset volt, a rája alapvetően veszélytelen, ha békén hagyják. Nem is olvastam semmi ilyesmit, cápák csak kicsik voltak, de azért kiváncsi vagyok, hogy mit tapasztaltatok.

Előzmény: egerszegi (63)