Babbabú Creative Commons License 2012.05.17 0 0 1912

Kicsit más téma.

Épp írják az adok-veszkben, hogy srácnál betörtek és ellopták a felszerelését. Az ilyesmire lehet lakásbiztosítást kötni, s be lehet tenni kiemelt értékű ingóságokat.

Kérdésem: Ti szoktatok biztosítást kötni olyan helyzetekre, hogy megtámadnak és elviszik tőletek a 2 millás felszerelést? Pl. koncertet fotózol, van pár bátrabb piás ember, kilesnek, mondván jó nagy gép, hosszú obi, biztos értékes, 4-5 ember megvár a bokorban és hazafelé rablás áldozata leszel, lenyúlják a 2 millás cuccot. Más pl.: esküvőn a táskából valaki lenyúl egy 70-200-at.

Más példa: feltörik a kocsit, elviszik a cuccot (tudom, nem hagyjuk kocsiban 1 percre sem, én még autópályán a benzinkúton megállva is magammal viszem a cuccot a wc-re).

Megint más: sima városnézés, D800 + 24-70 (1,4 milla), megtámadnak, lenyúlják (tudom, ritka, de előfordulhat, különösen egy éjszakai séta során).

Szóval szoktatok ilyennel foglalkozni? Van biztosításotok ilyen helyzetekre?

Tudom, ezek biztosítástechnikailag különböző kategóriák (lakás, casco, ...), s a fenti példákat csak több biztosítás képes fedezni, de talán egy-két szót megér a kérdés, elvégre sokaknak munkaeszköz a fotós felszerelés.