tehtube Creative Commons License 2012.05.14 0 0 14554

Örülök hogy sikerült a nem is kettő, hanem három koncert! :-O

Solton helyett Solton az igazi, mert ugyanazon mechanika feltehetőleg ugyanúgy fog viselkedni, mámint mexokottan.

Ha valaki hozzászokik egy bizonyos felfutási időhöz, sebességhez, idő kell onnan átállni, mégha a másik akár egy 122-es is.

Az anconai mechanikák, főleg a dobrotor esetében jóval fürgébbek az amerikai nagy lezliknél.

A Motion Soundom sebességei, felfutási idői állíthatók, de a gyakorlati trimmerpotik inkább elvi megoldást adnak, nem lehet azokat folyamatosan állítgatni. Úgy gondolta a tervezője hogy ha egyszer be van állítva, akkor be van állítva, kész.

Persze hogy hozzám került, egyből beállítottam a saját kialakult értékekre, de az egy nagyon összetett művelet. Először nem hittem el, hogy mindez szükséges hozzá, de szükséges. Ok, kis mérete ellenére masszív mechanika, sosem zörgött.

A trimmerpotik az elektronikákat és tölcsért hordozó fémtálcán foglalnak helyet.

Milyen matatás kell hogy hozzáférjünk az állításokhoz?

1: Hanyattfektetni a lezlit, mert nehezek a hanxórói és levenni a tépőzáras hanxóróselymeket.

2: Egyik hanxóró 4 csavar ki, kiemel, hangdrót saruk lehúz.

3: Másik hanxóró 4 csavar ki, kiemel, hangdrót saruk lehúz. (minek?)

4: Egyik hanxóróüreg mennyezetéből 7 csavart kényelmetlenül kicsavar. (fémtálca alsó rögzítés)

5: Másik hanxóróüreg mennyezetéből 5 csavart kényelmetlenül kicsavar. (fémtálca alsó rögzítés)

6: Fölső tölcsértengely 3 kis facsavarját kicsavar.

7: Fémtálca hátlapjából 8 csavart kicsavar. (ez eddig 31 csavar!)

9: Fémtálcát óvatosan kihúzni, ügyelve a tölcsérre és függőlegesre állítani, hogy a trimmerekhez lehessen férni.

10: A két nagy hanxórót ideiglenesen visszadugni a padlóra helyezve, hogy lehessen hallani a dobrotrot.

Ezekután már sima ügy, a függőlegesen egyensúlyozó tölcséres fémtálca és a padlón guruló mélysugárzók segítségével lehet állítani külön-külön a tölcsér és dobrotor szimuláció lassú és gyors sebességét, illetve az átmeneti időt. Persze a trimmer állítása alatt nem foroghat, mert útban van! :-)

A fentiek miatt nem siettem el, vagy egy órán át kalibráltam az etalon 142-es lezlim sebességeihez, ideihez.

Miután mindezzel elkészültem, a fenti 10 lépés reciprokában ismét összeraktam a lezlit :-)))

Előzmény: almost famous (14553)